Lifestyle Stiri

Unde vor romanii sa isi petreaca vacantele?

15 apr. 2016 2 min

Unde vor romanii sa isi petreaca vacantele?

Reading Time: 2 minute

Pasionatii de turism din tara prefera destinatiile exotice cu plaja, vacante pentru care scot din buzunare, in medie, 1.400 de euro pentru un sejur.

Romanii aleg destinatii de vacante indepartate si prefera sa isi petreaca concediul in locuri exotice cu plaja, potrivit agentiei de turism Eturia. Conform datelor companiei, cele mai populare cinci destinatii de vacanta pentru romani sunt Maldive, Thailanda, Republica Dominicana, Bali si Cuba.

Acestia platesc intre 1.400 – 2.500 de euro de persoana pentru un sejur si prefera sa calatoreasca impreuna cu familia.

Pentru un sejur de 7 – 10 nopti in Maldive, Thailanda sau Republica Dominicana romanii platesc in medie 1.400 – 1.700 de euro/persoana. Cele mai mici preturi sunt pentru Thailanda (cam 1.190 euro/persoana pentru noua nopti in Bangkok) si Cuba (in jur de 1.150 de euro/persoana pentru sapte nopti in Varadero, all-inclusive) cu mentiunea ca exista perioade si oferte specialie cand preturile pot scadea si pana la 900 de euro pentru un sejur in aceleasi conditii. Ca destinatie de circuit, romanii care achizitioneaza vacante in destinatii indepartate, apreciaza din ce in ce mai mult SUA, circuite ce pot ajunge pana la 3.000 de euro/persoana cu vizitarea coastei de vest timp de doua saptamani.  

Destinatiile exotice sunt potrivite atat pentru vacante in familie, cat si pentru sejururi single. De altfel, 65% dintre solicitarile primite de Eturia vin din partea familiilor, in timp ce 10% dintre clientii agentiei de turism aleg sa meagra singuri in concediu, numarul lor fiind in crestere fata de anii precedenti. Majoritatea celor care opteaza pentru un sejur single lucreaza in corporatii.

Cele mai solicitate facilitati pentru vacantele exotice sunt camerele cu vedere la ocean, in cazul destinatiilor cu plaja, masinile inchiriate pentru circuite pe cont propriu si excursiile optionale catre insulele din apropiere. De asemenea, romanii isi doresc experiente autentice, cum ar fi lectiile de gatit acasa la localnici, plimbarile cu elefantul sau bilete la spectacolele consacrate precum teatrele de pe Broadway in New York sau Tropicana in Havana. Pe lista facilitatilor preferate se afla si serviciile wellness & SPA din resorturile specializate, in special din Thailanda, India sau Maldive.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: