Business Companii Finanțe Stiri Tech

Unicornul Elrond a achiziționat prima companie din România care deține licența de e-money

12 oct. 2021 2 min

Unicornul Elrond a achiziționat prima companie din România care deține licența de e-money

Reading Time: 2 minute

Elrond Network, unicornul românesc care dezvoltă tehnologie blockchain menită să îmbunătățească performanța și transparența sistemului financiar global, a preluat Capital Financial Services (ce activează pe piață sub brandul Twispay), companie licențiată de Banca Națională a României să opereze ca instituție emitentă de monedă electronică în Spațiul Economic European.

Peste 300 de comercianți

Având calitatea de membru principal Visa și MasterCard, Capital Financial Services prestează servicii de procesare plăți pentru mai mult de 300 de comercianți online, printre care și Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achizitia include transferul integral al actiunilor Capital Financial Services, care ar putea astfel permite startupului Elrond să faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, în deplină conformitate cu reglementarile in vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor săi, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronica reglementată.

“Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructura pentru un sistem financiar global de mare viteza, transparent si usor de accesat de absolut oricine. Pentru indeplinirea acestui obiectiv suntem in conversatie cu toate autoritatile competente, asigurandu-ne ca operam in deplina concordanta cu legislatia Europeana. Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multa transparenta, la orice ora din zi si din noapte, ar aduce beneficii imense atat utilizatorilor, comerciantilor, cat si firmelor si institutiilor financiare.” a spus Beniamin Mincu (foto), CEO Elrond Network.

Alternativele digitale pentru bani

Monedele electronice au fost create ca o alternativă digitală pentru bani, cu scopul de a automatiza tranzacțiile financiare precum plățile sau comerțul electronic. ”Elrond Network doreste sa dea substanță și să îmbunătățească utilitatea acestui cadru, care este deja funcțional și bine reglementat, prin adăugarea unei tehnologii blockchain care este rapidă, scalabilă și are costuri insignifiante”, explică oficialii unicornului.

Încă un pas, de la BNR

Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziției Capital Financial Services este aprobarea Băncii Naționale a României. Acesta este un pas de importanță strategică, iar Elrond Network va continuă sa ofere in mod transparent informatii despre aceste demersuri pana la finalizarea lor, se arată într-un comunicat al organizatiei.

Aceasta combinatie perfecta dintre tehnologia blockchain dezvoltata de Elrond, expertiza echipei Capital Financial Services S.A. in zona serviciilor financiare reglementate si  licentele detinute, creaza  premisele necesare pentru începutul unei evolutii importante a eficientei serviciilor financiare” a spus Augustin Dobre, CEO Twispay.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: