Business Companii Management Tech

Unicornul Stripe își extinde platforma software și în România

29 mai 2020 2 min

Unicornul Stripe își extinde platforma software și în România

Reading Time: 2 minute

Platforma de software Stripe a devenit disponibilă și în România, concomitent cu lansările din Cehia, Bulgaria, Malta și Cipru. Evaluată la 36 de miliarde de dolari, Stripe este una dintre platforme software de top pentru derularea unei afaceri online, gestionând miliarde de dolari în fiecare an pentru companii din întreaga lume. Americanii de la Stripe, cu sediul central în San Francisco, construiesc instrumente flexibile pentru e-commerce, de la servicii de abonament la magazine online sau  platforme de crowdfunding.

„România are mult talent antreprenorial și tehnologic, iar noi suntem de părere că mai multe companii online românești ar trebui să se extindă la nivel global”, spune Marcin Misztal, Director General Stripe pentru Europa Centrală si de Est. 

Prin această disponibilitate a platformei în România și celelalte patru țări, companiile pot începe să accepte plăți în peste 130 de valute în câteva minute. Pe lângă acceptarea plăților, organizațiile pot utiliza Stripe pentru a gestiona contabilitatea, facturarea, plata către terți și optimizarea plăților mobile – toate dintr-un tablou de bord centralizat. Utilizatorii au acces și la portofele mobile, cum ar fi Apple Pay și Google Pay.

Stripe a fost disponibil pentru testări beta în România, iar feedback-ul partenerilor a fost foarte încurajator. „Fiind un antreprenor pe cont propriu, Stripe mă ajută să câștig mult mai ușor clienți din întreaga lume și să lucrez împreună cu ei. Îmi ușurează vânzarea produselor educaționale online, le oferă clienților mei modalități mai bune de a-și plăti facturile, îmi oferă rapoarte și declarații mai detaliate pentru contabilul meu și este o experiență mai rapidă și mai curată în general”, a declarat Alexandru Vita, fondator, Foreground Web.

Printre investitorii Stripe se numără Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, General Catalyst, Capital G, Elon Musk și Peter Thiel, precum și unii dintre cei mai mari jucători din ecosistemul financiar, inclusiv Visa și American Express.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: