Stiri CSR Sustenabilitate

UniCredit Bank România lansează seria de evenimente ESG Journey pentru mediul business

16 mai 2024 3 min

UniCredit Bank România lansează seria de evenimente ESG Journey pentru mediul business

Reading Time: 3 minute

Peste 500 de companii din toată țara sunt așteptate în perioada mai – noiembrie 2024, la seria de evenimente ESG Journey, organizată de Social Innovation Solutions, în parteneriat cu UniCredit Bank România. Evenimentele se vor desfășura în 8 orașe, București, Timișoara, Oradea, Brașov, Constanța, Iași, Craiova și Cluj și se adresează antreprenorilor, CEO și CFO din companii cu cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro, care sunt interesați de tranziția rapidă și eficientă la cadrul de reglementare ESG (Environmental, Social, Governance – face referire la factorii de mediu, sociali și de guvernanță).

„Înțelegem foarte bine provocările pe care le întâmpină orice companie responsabilă în această perioadă, generate de multitudinea de modificări legislative și de necesitatea de a analiza în profunzime riscurile care decurg din impactul schimbărilor climatice și modul în care acestea pot influența modelele de afaceri actuale. Înțelegem, în egală măsură însă, și oportunitățile care pot să apară în acest context și suntem pregătiți să discutam despre acestea, pentru că la UniCredit Bank credem în parteneriatul cu clienții noștri pentru o tranziție justă și echitabilă.” a spus Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank România.


Noile seturi legislative și cadrul de reglementare european și național care decurg din Pactul Verde (Green Deal) al UE, influențează semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de către auditori, investitori, parteneri, furnizori și finanțatori. Adoptarea cadrului ESG în mediul de afaceri din România aduce oportunități și provocări, iar companiile care îsi adaptează strategiile pentru a integra principiile ESG vor fi mai bine poziționate pentru a obține avantaje atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.


ESG Journey vine în întâmpinarea nevoii și urgenței companiilor locale de a prioritiza și demara includerea sustenabilității în nucleul strategiei de afaceri, accelerând astfel tranziția către un model de afaceri cu amprentă redusă de carbon. Evenimentele ESG Journey se vor concentra pe riscurile și oportunitățile ESG pentru mediul de afaceri din România, abordând teme de interes pentru orice companie preocupată de tranziția către un model de afaceri sustenabil: creșterea transparenței și responsabilității, accesul la finanțare și investiții sustenabile, dubla materialitate și analiza specifică, beneficii externe și interne, raportarea de sustenabilitate ca instrument de strategie.

ESG Journey va începe vineri, 17 mai, la București și va continua în Timișoara (30 mai), Oradea (6 iunie), Brașov (10 septembrie), Constanța (20 septembrie), Iași (26 septembrie), Craiova (7 noiembrie) și Cluj (14 noiembrie)

Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions a declarat: “Când vine vorba despre sustenabilitate, companiile din România arată un grad mare de polarizare. Pe de-o parte avem manageri care vor aștepta până în ultimul moment în care cadrul legislativ va impune criterii noi de funcționare și/sau taxare și, pe de altă, parte avem acei antreprenori determinați să folosească orice oportunitate de a face business mai profitabil, sustenabil și mai bine poziționat în rândul consumatorilor și al lanțului de valoare. Evenimentele ESG Journey se adresează ambelor categorii pentru că abordăm obligațiile care vor veni într-un viitor apropiat, oportunitățile de care putem beneficia acum și pregătirea din timp pentru accesarea finanțărilor verzi și creșterea competitivității IMM-urilor.’’

Fiecare eveniment din seria ESG Journey va aduce împreună antreprenori, oameni de afaceri, manageri din companii medii și mari cu impact în comunitățile locale (cifră de afaceri anuală de peste 2 milioane EUR), segmentul cel mai interesat de adaptarea rapidă și eficientă la normele ESG, atât prin prisma gestionarii riscurilor de business, cât și prin nevoia de capitalizare a oportunităților pe termen scurt și lung generate de tranziția către un model de afaceri sustenabil, inclusiv accesul la finanțări verzi, cu sau fără componentă de fonduri UE.

Alături de experți din cadrul UniCredit Bank România, conținutul de specialitate ESG pe temele ce vor fi discutate în cadrul evenimentelor ESG Journey va fi asigurat de Codruț Nicolau, expert în sustenabilitate și fondator Sustain Future, companie de training și consultanță în ESG precum și de experții din echipa Social Innovation Solutions.

Array

Articole pe aceeași temă: