Finanțe Stiri

UniCredit Leasing, profit net consolidat de 2,1 mil. euro

16 mai 2016 2 min

UniCredit Leasing, profit net consolidat de 2,1 mil. euro

Reading Time: 2 minute

UniCredit Leasing a incheiat primul trimestru cu un profit net consolidat, calculat in conformitate cu standardele IFRS, de 2,1 milioane de euro, in crestere cu 37%  fata de aceeasi perioada a anului 2015.

Pentru UniCredit Leasing rezultatele primului trimestru din 2016 au fost remarcabile – primele trei luni reprezentand cel mai bun trimestru din ultimii 8 ani in privinta valorii bunurilor finantate, arata compania, intr-un comunicat de presa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si alte servicii conexe: leasing financiar,leasing operational, credit si intermediere in asigurari, prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

Valoarea de achizitie a bunurilor finantate in primul trimestru al anului 2016 a fost de 105 milioane de euro, incluzand volumul de leasing operational derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 9,5 milioane de euro. 

Valoarea noilor finantari acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 79,3 milioane de euro.

Profitul net consolidat al activitatilor de leasing raportat in primul trimestru al anului, calculat in conformitate cu standardele IFRS, este de 2,1 milioane de euro, in crestere cu 37%  fata de aceeasi perioadaa anului 2015. 

“RezultateleUniCredit Leasing in primul trimestru din 2016 sunt peste asteptari – aceasta perioada fiind cel mai bun trimestru de pana acumdin punct de vedere al valorii bunurilor finantate. Leasingul este un barometru bun al economiei: o disponibilitate crescuta pentru investitii este un indicator pentru o economie ce se indreapta catre o zona sustenabila”, a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

Pe fondul noilor tranzactii incheiate panala 31 martie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11,5% fata de 31 martie 2015, ajungand la finalul trimestrului la 778 milioane de  euro.  

O crestere importanta in primul trimestru al anului, de 47%, a inregistrat finantarea segmentului autovehiculelor, precum si segmentul autovehicule grele (camioane si semiremorci) care a crescut cu 27%  fata de anul trecut. In ceea ce priveste structura categoriilor de echipamente finantate, echipamentele industriale detin o pondere de 60% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele agricole si echipamentele medicale, fiecare cu o pondere de 16%.

Volumele de leasing operational au inregistrat o crestere de 31% fata de aceeasi perioadaa anului trecut. UniCredit Leasing Fleet Management ofera solutii de leasing operational pentru sectorul autoturismelor, autovehiculelor usoare si grele, IT si agricultura, avand in portofoliu administrarea unei flote de 2.734 de autoturisme. Pentru o mare parte dintre acestea, compania ofera si servicii de management al flotei.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: