Companii CSR Stiri

Unilever anunță trecerea Dove la sticle de plastic 100% reciclat

24 oct. 2019 2 min

Unilever anunță trecerea Dove la sticle de plastic 100% reciclat

Reading Time: 2 minute

Brandul Dove de la Unilever urmează să întreprindă o serie de măsuri de sustenabilitate în vederea accelerării progresului industriei mondiale de înfrumusețare în ceea ce privește deșeurile din plastic. Până în 2025, Dove țintește să economisească anual 20.500 tone de plastic virgin iar dacă ar fi să facem o comparație, această cantitate ar putea înconjura Pământul de 2,7 ori (echivalentul cantității de plastic virgin pe care Dove o va economisi este calculat prin alinierea pe orizontală a sticlelor Dove de 16 FL.OZ/473mL). Totodată, Dove testează în prezent un nou format de recipient reutilizabil de deodorant.

Anunțul lui Dove vine după ce Unilever a dezvăluit planurile la începutul acestei luni de a-și reduce cosumul de noi materiale plastice la jumătate, eliminând peste 100.000 de tone de ambalaje până în 2025.

Dove propune inovații care elimină folosirea plasticului acolo unde este cu putință, înlocuindu-l cu materiale alternative și cu noi formate de ambalaje. Astfel, începând cu 2020, compania va elimina plasticul din ambalajul săpunului-cremă  și va continua demersul de a înlocui ambalajul de plastic al săpunurilor-cremă de tip multipack cu un nou material care nu conține plastic.

Până la finele lui 2019, Dove, bazându-se pe o strategie de dezvoltare a unei economii circulare, va lansa sticlele de produs din plastic 100% reciclat în America de Nord și Europa. Totodată, compania își continuă eforturile de cercetarea unor noi soluții acolo unde utilizarea plasticului reciclat nu este posibilă din punct de vedere tehnic precum în cazul capacelor și pompelor. Dove se află deja în cea de-a doua etapă a inițiativei, angajamentul pentru utilizarea plasticului 100% reciclat făcând referire la sticla propriu-zisă.

Portofoliul de produse Dove cuprinde puține excepții de sticle de produs care nu conțin plastic 100% reciclat, dar acestea dețin cote de piață relevante iar obiectivul companiei este de a atinge 100% cât de curând. Astfel, pe teritoriul UE, sticlele Dove produse prin tehnologia MuCell vor ajunge la un conținut de 97% plastic reciclat. Săpunul lichid, produs tot prin tehnologia MuCell, va ajunge și acesta la un conținut de plastic reciclat de 97% până la finalul celui de-al treilea trimestru din 2020, momentul fiind amânat dat fiind că pe piață nu există destul de multă polipropilenă reciclată de calitate care să permită atingerea unui procent de 100%. Pe teritoriul Americii de Nord, recipientele de săpun lichid și self foaming vor ajunge la un conținut de 78% plastic reciclat, urmând să se găsească noi soluții în vederea atingerii procentului de 100%.

Pentru antiperspirantele solide, Dove va investi în tehnologia care stă la baza recipientelor refolosibile din oțel inoxidabil, tehnologia “minim” care va permite diminuarea deșeurilor printr-o reducere radicală a cantității de plastic utilizată. Conceptul “minim” va fi lansat ca parte a platformei LOOP, un sistem de cumpărături unic, cu acces direct din partea utilizatorilor și cu poluare minimă, data lansării nefiind deocamdată confirmată.

Inițiativele sunt completate de dezvoltarea unui parteneriat cheie între Unilever și Fundația Ellen MacArthur în inițiativa New Plastic Economy sau economisirea de către Dove a unei cantități de peste 10.000 de tone de plastic virgin în ultimul deceniu. Prin aceste inițiative, Dove atrage atenția asupra nevoii de a colabora și de a acționa cu scopul de a rezolva problema deșeurilor din plastic din întreaga lume, prin abordarea unui comportament sustenabil.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: