fbpx
Finanțe Stiri

Uniqa Asigurări intră pe piața asigurărilor private de sănătate5 min

19/10/2016 4 min read

author:

Uniqa Asigurări intră pe piața asigurărilor private de sănătate5 min

Reading Time: 4 minute
Iuliana Rusei
Iuliana Rusei, Membru în Directoratul UNIQA Asigurări

UNIQA Asigurări a lansat o asigurare privată de sănătate, care include, în premieră pentru piața românească,  servicii stomatologice, dar și o ședință de nutriție la una dintre clinicile specializate partenere și o ședință cu un antrenor personal de fitness.

“Punem accentul pe prevenție, nu pe tratament  (…) Cei care au abonament la o sală de sport primesc o reducere suplimentară la asigurare; îi premiem pentru stilul de viață sănătos”, a declarat Iuliana Rusei, Membru în Directoratul UNIQA Asigurări, într-o conferință de presă. Ea a arătat că până la finele anului viitor anticipează atragerea unui număr de clienți cuprins între 2.000 și 3.000 de persoane.

Denumită iMed, polița asigură accesul la o rețea de aproape 500 de parteneri medicali în toată țara 500 de parteneri medicali în toată țara (Sanador, Anima, Gral, Synevo, Medsana, Medas etc.).

România este pe ultimul loc în Europa în privința asigurărilor medicale de sănătate. În timp ce cheltuiala medie cu asigurările private de sănătate în Europa este de 203 euro/persoană, în România aceasta este de numai 0,4 euro/persoană.

Românii sunt preocupați de sănătate

 75% spun că sănătatea este foarte importantă pentru ei, dar numai 48% caută servicii și produse care îi ajută să aibă un stil de viață sănătos, arată un studiu realizat de GfK, citat de reprezentanții asigurătorului.

Nivelul scăzut al cheltuielilor cu asigurările private de sănătate în România arată însă și faptul că piața locală are un mare potențial de creștere. Reprezentanții Uniqa estimează o creștere anuală de 20%-30% a pieței asigurărilor private de sănătate în viitor, bazată pe nevoia românilor de a beneficia de servicii medicale de calitate la prețuri accesibile.

”Pentru Uniqa Asigurări, 2016 este un an dedicat sănătății. Avem acum lansarea iMed, iar în primăvară am implementat programul Gândește Sănătate. Gândește UNIQApentru angajații Uniqa. Programul a cuprins antrenamente sportive, nutriție, consiliere anti-fumat și alte activități sănătoase. 180 de participanți au pierdut în trei luni 700 kg, au mers cu bicicleta 5.000 km și au alergat 1.200 km, iar 30% dintre ei au renunțat la fumat”, a arătat Iuliana Rusei, Membru în Directoratul UNIQA Asigurări.

Cristina Netea
Cristina Netea, Manager Produs în cadrul UNIQA Asigurări

„Sănătatea este cel mai important lucru pentru noi toți și considerăm că o asigurare nu ar trebui să se rezume doar la tratarea îmbolnăvirilor sau a accidentelor, ci să cuprindă și acoperiri care să ajute la prevenirea acestora. De aceea am creat un pachet de prevenție holistică, unic în piață, pe care îl oferim gratuit clienților noștri. Acesta include o ședință de nutriție la una dintre clinicile specializate partenere, o ședință cu un antrenor personal de fitness la una dintre sălile de sport partenere și eventuale reduceri la serviciile ulterioare, atât la clinicile de nutriție, cât și la sălile de sport. În plus, oferim o reducere de 5% din prima de asigurare clienților care, la data încheierii poliței iMed, dețin un abonament activ la o sală de fitness”, a spus Cristina Netea, Manager Produs în cadrul UNIQA Asigurări.

Beneficii oferite de iMed:

  • rețea de aproape 500 de parteneri medicali în toată țara (Sanador, Anima, Gral, Synevo, Medsana, Medas etc.)
  • Call Center MedUNIQA cu echipă dedicată de medici: +40374 400 440
  • Pachet complet și inovator de servicii stomatologice
  • Pachet de analize matrimoniale inclus
  • Decontare directă a costurilor serviciilor medicale
  • Decontarea serviciilor în afara rețelei de parteneri (80%)

”Cu asigurarea iMed, clienții beneficiază de ajutor eficient oricând au nevoie, de rapiditatea despăgubirii și de garanția calității serviciilor. Clienții își fac asigurarea, apoi e simplu: doar sună la Call Center. Noi facem programarea la clinica medicală pe care o preferă, apoi tot noi ne ocupăm de decontarea serviciilor medicale. În plus, produsul poate fi personalizat în funcție de nevoi și buget”, a explicat Iuliana Rusei.

Call Center-ul MedUNIQA este disponibil de luni până vineri, în intervalul 9:00-20:00 și, pe lângă programări medicale, o echipă de medici oferă suport persoanelor asigurate în cazul în care au o problemă medicală și nu știu către ce specialitate ar trebui să se îndrepte sau pentru situația în care pur și simplu au nevoie de un sfat medical.

Conform studiului GfK, 75% dintre români spun că sănătatea este foarte importantă pentru ei, dar numai 48% caută servicii și produse care îi ajută să aibă un stil de viață sănătos. În lista valorilor personale, ”a fi în formă bună fizică și mentală” este menționat de 75% dintre respondenți. Top 3 valori personale este ocupat de: a-i ști în siguranță pe cei dragi, a trăi fără grija banilor și a face lucruri de plăcere.

Sănătatea este percepută ca o cauză de stres și ca un motiv de grijă pentru 32% dintre români. Sănătatea este clasată pe locul 2 într-o ierarhie de 15 potențiale cauze de stres. Informațiile fac parte din GfK Consumer Lifestyle, un studiu sindicalizat despre valorile personale și stilul de viață al românilor care locuiesc la orașe. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.028 respondenți, reprezentativ pentru populația urbană peste 15 ani.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *