BizRemote by certSIGN CSR Stiri

Vrei să donezi? Există un fond de urgență pentru spitale

17 apr. 2020 2 min

Vrei să donezi? Există un fond de urgență pentru spitale

Reading Time: 2 minute

Organizația Salvați Copiii a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical și începe echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de COVID-19. În urma solicitărilor primite de la 48 de spitale, Organizația Salvați Copiii a centralizat o nevoie de aparatură medicală, echipamente de protecție și consumabile în valoare de peste 3 milioane de euro. De la lansare fondului, 17 spitale au fost sprijinite cu aparatură medicală, echipamente de protecţie şi cosumabile, achiziţionate din donaţii în valoare de aproximativ 400.000 euro de la companii şi persoane fizice.

Cum poți dona?

În acest moment spitalele au nevoie de: aparatură medicală, echipamente de protecție pentru protejarea copiilor, medicilor și părinților: măști, mănuși, halate de protecție, ochelari de protecție, dezinfectanți, săpun lichid, prosoape de hârtie etc.

Persoanele fizice şi juridice care vor sa ajute pot dona aici sau pe BursaBinelui.

Ce a reușit să facă până în prezent Organizaţia Salvaţi Copiii

Cu cele mai recente donaţii din cadrul Fondului De de Urgenţă pentru Spitale, Salvați Copiii a echipat ventilator de suport respirator, aparat de dezinfectare și echipamente de protecție, Spitalul Clinic de Urgență din Arad și Spitalul de Copii din Brașov, unde situația devenise critică.

Achiziționarea de urgență a materialelor esențiale muncii medicilor în aceste două spitale, în condiții de siguranță atât pentru ei, cât și pentru pacienți, a necesitat o investiție totală de 186.950 lei.

Astfel, la Spitalul de Copii din Brașov, care doar în secția ATI îngrijește anual aproape 3.000 de pacienți, a fost dus un transport vital, constând în halate chirurgicale impermeabile complete, măști și ochelari de protecție, viziere, mănuși, botoși și bonete, fără de care medicii ar fi fost expuși contaminării cu SARS-CoV2, în condițiile în care ei au în grijă cazuri extrem de vulnerabile de nou-născuți prematur sau cu patologii severe.

Totodată, Salvați Copiii a dotat unitatea medicală cu un ventilator de suport respirator și cu un aparat dezinfectant de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical/aeromicrofloră. Acesta reduce riscul de transmitere a bolilor infecţioase şi menține în siguranță locaţiile dedicate protecţiei virucide, fungicide, sporicide şi bactericide.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, care se confruntă cu o situație agravantă a cazurilor de Covid-19, a primit echipamente de protecție constând în măști, viziere, mănuși, combinezoane, botoși și dezinfectanți.

Până în prezent, Salvați Copiii România a echipat peste zece unități medicale, printre care și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde sute de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 și zeci de pacienți și-au pierdut viața. Totodată, aparatură medicală indispensabilă a fost dusă la Maternitatea Bucur, Spitalul Grigore Alexandrescu și Spitalul Universitar de Urgență din București, iar nouă dintre cele zece ventilatoare de suport respirator de la Spitalul Bagdasar-Arseni din București au fost reparate și repuse în funcțiune.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 336.380 de euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Libris.ro, GSK, Pfizer, Kimberly-Clark și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. De asemenea, 71.414 au fost donați de persoane fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. DPD România sprijină eforturile de livrare a echipamentelor. 

Foto: © Paul Carr | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: