Finanțe Stiri

Micii Bancheri, premiati la BNR2 min

24/04/2015 2 min read

author:

Micii Bancheri, premiati la BNR2 min

Reading Time: 2 minute

Olimpiada Micilor Bancheri, proiectul prin care elevii din scoala primara au fost provocati sa isi testeze cunostintele financiare, isi va desemna castigatorii joi, 30 aprilie, in cadrul unei festivitati care va avea loc la Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Proiectul, organizat de Asociatia pentru Promovarea Performantei în Educatie, Revista Cutezatorii si Universitatea din Bucuresti si sprijinit de BNR, prin care peste 2.500 elevi din ciclul primar din 15 judete si municipiul Bucuresti îsi testeaza cunostintele de educatie financiara si creativitatea, este sustinut de MasterCard.

„Ne bucuram de succesul pe care l-a avut acest proiect în randul elevilor, atat pentru ca ne arata un interes real din partea copiilor pentru acumularea de cunostinte financiare, cat si pentru ca acest lucru înseamna un nivel mai ridicat de educatie financiara în viitor. Copiii de astazi sunt adultii de maine care, prin proiecte de acest tip, vor lua decizii financiare informate si mature, ce vor ajuta la construirea unei Romanii în care comportamentul financiar responsabil este o normalitate”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, MasterCard Romania.

Concursul a demarat la începutul lunii martie 2015, cand elevi din peste 50 de localitati au sustinut o proba scrisa de verificare a cunostintelor de educatie financiara. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat la aceasta proba din fiecare din cele 77 de scoli participante au trecut în etapa urmatoare, de elaborare a unor proiecte, precum afise, fotografii, desene, machete etc., pe tema educatiei financiare, unde elevii si-au putut testa si creativitatea.

Dintre acestia, 100 au fost selectati sa participe la etapa finala, care va avea loc în data de 30 aprilie 2015 si care va consta în sustinerea unei probe scrise. În urma acesteia vor fi selectati patru castigatori, iar alti sase elevi vor primi mentiuni. MasterCard va acorda, la randul sau, un premiu, pentru cel mai inovativ proiect.

„Educatia financiara ocupa un rol important pentru noi, de aceea ne-am implicat întotdeauna în sustinerea proiectelor din aceasta zona. În acelasi timp, MasterCard este o companie de tehnologie, pentru care inovatia reprezinta un focus continuu. Am dorit, deci, sa oferim un premiu pentru inovatie proiectului care îmbina cel mai bine cunostintele financiare si creativitatea si ne-am bucurat sa vedem ca selectia a fost una dificila”, a adaugat Cosmin Vladimirescu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE