Tech

Uniunea Europeană are nevoie de 500.000 de specialiști IT

11 iun. 2021 2 min

Uniunea Europeană are nevoie de 500.000 de specialiști IT

Reading Time: 2 minute

Piața europeană a serviciilor de dezvoltare software este în continuă creștere. Potrivit unui studiu Eurostat, în perioada 2011-2019 numărul specialiștilor IT în Uniunea Europeană a crescut cu 40%.

Cu toate acestea există un deficit mare de forță de muncă pentru specialiști în domeniu: mai mult de jumătate din companiile europene au raportat dificultăți în recrutarea specialiștilor IT. De asemenea, Comisia Europeană estimează un deficit de 500.000 de profesioniști IT.

“Este cunoscut faptul că în industria de testare software există un deficit de capital uman foarte bine pregătit. Odată cu creșterea acestei piețe, va crește și cererea pentru profesioniști în domeniu. În experiența noastră am observat că foarte multe proiecte sunt încetinite pentru că nu există o unitate a cunoștințelor la nivel de echipa. O altă cauza este lipsa personalului specializat. O strategie puternică de training și perfecționare este cheia unui echipe consolidate și a unui proiect de succes”, spune Sabina Amaricăi, fondator Qualinest, companie de consultanță în domeniul testării software.

Sabina Amaricăi, fondator Qualinest

Piața de testare software, în creștere cu 50%

Piața globală de testare software se preconizează că va crește cu până la 50% până în anul 2026 până la 60 miliarde de dolari, ceea ce va atrage o creștere a cererii pentru ingineri de testare software.

În acest context, Qualinest lansează trei module de cursuri dedicate celor care fie vor să înceapă o carieră în domeniu, fie vor să se supra-specializeze. Cele trei module includ software testing fundamentals, test automation with Java fundamentals și API testing and API test automation. 

Cursurile pun accentul pe câștigarea de experiență practică, astfel încât 60% din structura cursului este dedicată practicii supervizate pe aplicații reale. Cursurile sunt predate online, în timp real în limba engleză, declară oficialul Qualinest.

Cui se adresează cursurile

Modulul de începători este dedicat celor care vor să înceapă o carieră în domeniu și nu necesită experiență sau studii anterioare. Cursurile “API Testing and Test Automation” și “Software Test Automation with Java fundamentals” sunt dedicate inginerilor de testare care vor să se perfecționeze.

Primul se adresează celor care vor să devină experți în testarea API și automatizarea testelor, iar cel de-al doilea este adresat inginerilor de testare care doresc să devină ingineri de automatizare a testelor. Prețurile cursurilor Qualinest variază între 3.000 și 7.200 de euro pentru 120 ore de curs. Pe lângă modulele standard, Qualinest oferă și servicii de training personalizat dedicat companiilor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: