Management Stiri

Urgent Cargus a fost vândut

27 sept. 2018 2 min

Urgent Cargus a fost vândut

Reading Time: 2 minute

Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners a vândut participația de 100% din acțiunile companiei românești Urgent Cargus către Mid Europa Partners.

Abris CEE Mid-Market Fund II a achiziționat Cargus în 2013, atras de potențialul de creștere al companiei și al sectorului de curierat. Doi ani mai târziu, Abris a fuzionat Cargus cu unul dintre competitorii direcți ai acestuia, Urgent Curier, profitând de sinergiile dintre cele două companii și redenumind noul business Urgent Cargus. Au urmat apoi alte cinci achiziții (TCE, CRX, Otto, Sprint si X-Curier) prin care compania și-a întărit poziția în piață.

Astăzi, Urgent Cargus este jucătorul #2, bine stabilit pe piața românească de curierat, cu peste 2.000 de curieri livrând aproape 30 de milioane de pachete anual. Prin colaborarea continuă cu Abris de la momentul achiziției companiei, echipa de management a crescut veniturile și volumul afacerii de peste cinci ori.

 “Ca rezultat al expertizei noastre în sectorul de curierat, Abris și-a putut duce la îndeplinire planurile ambițioase pentru dezvoltarea Urgent Cargus, adăugând valoare pe multiple niveluri. Cu sprijinul nostru a fost posibilă accelerarea creșterii companiei prin extinderea și întărirea echipei de management, prin investiții semnificative în tehnologie și prin modernizarea infrastructurii operaționale. Suntem încântați că aceste rezultate au asigurat încrederea pe termen lung a clienților în Urgent Cargus și au validat, de asemenea, strategia noastră de investiție”, rezumă Adrian Stănculescu, Director de Investiții în cadrul Abris Capital Partners și lider al biroului din România.

Consider Abris nu doar partenerul de încredere al echipei de management, dar și cheia succesului nostru. Ei ne-au susținut propunerile și strategiile de afaceri ce au condus la o impresionantă multiplicare de cinci ori a veniturilor. În cele din urmă, Urgent Cargus este o companie concentrată pe oameni, care livrează rezultate. Cultura noastră este determinată de un angajament puternic de a livra calitate, iar poziția noastră de top se datorează fiecărui membru al echipei Urgent Cargus, cărora vreau să le mulțumesc și pe care doresc să îi susțin în continuare, a spus Gian Sharp, CEO al Urgent Cargus.

Tranzacția semnată ieri este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței și este estimată a se finaliza în T4 2018.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: