Stiri Tech

Urmărește Festivalul Enescu cu bancnota de 5 lei, prin dARe by Samsung

2 sept. 2019 2 min

Urmărește Festivalul Enescu cu bancnota de 5 lei, prin dARe by Samsung

Reading Time: 2 minute

Scanarea cu aplicația dARe by Samsung a bancnotei de 5 lei va oferi, prin live streaming, acces la reprezentațiile Festivalului Enescu pentru toți cei care nu pot fi prezenți în sălile de spectacol.

Bancnota de 5 lei, pe care este reprezentat compozitorul emblematic al României, devine astfel biletul virtual de intrare la cel mai important eveniment cultural al anului. Festivalul George Enescu are loc în perioada 31 august – 22 septembrie, adunând pe scenele sale peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, în 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă orchestre de talie mondială.

dARe by Samsung, aplicație disponibilă gratuit în Google Play și AppStore, este partener digital pentru evenimentele urbane, culturale, care transformă orașul prin intermediul realității augmentate.

Aceasta este doar una dintre cele trei experiențe digitale oferite de Samsung pentru a sărbători 3 ani de parteneriat cu Festivalul George Enescu.

Patru dintre casele memoriale ale maestrului George Enescu vor putea fi vizitate într-un tur complet, în cadrul unei experiențe de realitate virtuală (VR). Astfel, prin expoziția digitală permanentă „Enescu 360” și aplicația Samsung Gear VR Gateway, disponibilă în Oculus Store, casele memoriale ale lui George Enescu de la Liveni, Dorohoi, Sinaia și București vor putea fi descoperite din holul Sălii Palatului de către participanții la festival.

În plus, aplicația Enescu Experience, powered by Samsung, le oferă utilizatorilor posibilitatea de a descoperi Festivalul Internațional George Enescu și programele asociate direct pe smartphone. Aplicația gratuită arată cele mai apropiate evenimente de pe harta Bucureștiului, dar și modalități inedite prin care publicul larg să se poată bucura de experiențele din festival.

Aplicația cuprinde cele peste o sută de concerte care fac parte din festival, dar și programele asociate, adică alte câteva sute de evenimente în spații neconvenționale, în aer liber, muzee și nu numai. Permițând localizarea telefonului, utilizatorii vor primi notificări despre evenimentele din apropiere, putând stabili și trasee pentru a naviga către diferite puncte de pe hartă. Aplicația include detalii pe scurt despre fiecare eveniment și link-uri, pentru programarea participării sau pentru o documentare mai detaliată.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: