Companii Stiri

Vaccinul dezvoltat de BAT intră în prima fază de testare clinică umană

17 dec. 2020 3 min

Vaccinul dezvoltat de BAT intră în prima fază de testare clinică umană

Reading Time: 3 minute

Subsidiara de biotehnologie a British American Tobacco (BAT), Kentucky Bioprocessing (KBP), a anunțat astăzi planurile de a începe faza I a studiului cu subiecți umani asupra vaccinului său împotriva COVID-19, după ce a primit aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente SUA (FDA). Înscrierile voluntarilor pentru studiu vor începe în curând.

Vaccinul candidat împotriva COVID-19 (KBP-COVID-19; NCT04473690) va deveni unul dintre numeroasele vaccinuri potențiale care au progresat dincolo de testarea preclinică. În cadrul studiului vor participa un total de 180 de voluntari sănătoși care vor fi împărțiți în două categorii, cei cu vârsta cuprinsă între 18-49 ani și cei cu vârsta cuprinsă între 50-70 ani.

Fiecare grup va fi apoi împărțit în grupuri de tratament cu doză mică și mare (N ~ 45) și randomizat 2: 1 pentru a primi fie doza mică (vaccin 15 μg KBP-COVID-19 + 0,5 mg adjuvant), fie placebo, sau doză mare ( 45 μg vaccin KBP-COVID-19 + 0,5 mg adjuvant) sau placebo. Rezultatele studiului sunt așteptate la mijlocul anului 2021 și, dacă sunt pozitive, ar permite progresul într-un studiu de fază II, supus aprobării instituțiilor de reglementare.

Vaccinul candidat a fost dezvoltat folosind tehnologia aparținând BAT de creștere rapidă a plantei de tutun. Această abordare unică are o serie de posibile avantaje, inclusiv producerea rapidă a ingredientelor active ale vaccinului în aproximativ 6 săptămâni, comparativ cu câteva luni în cazul folosirii unei metode convenționale. De asemenea, vaccinul candidat rămâne stabil la temperatura camerei, ceea ce ar putea fi un avantaj semnificativ pentru sistemele de sănătate și rețelele de sănătate publică din întreaga lume. Dacă va fi un succes, viteza de producție a ingredientelor active are avantajul de a reduce timpul dintre identificarea de noi viruși și tulpini, și dezvoltarea și implementarea vaccinului pentru cei care au nevoie de el.

KBP a finalizat recent înscrierea pentru faza I a studiului clinic pentru vaccinului său gripal cu patru tulpini (KBP-V001; NCT04439695), care utilizează aceeași platformă tehnologică bazată pe plantele nicotiana benthamiana.

Dr. David O’Reilly, Director de Cercetare Științifică la BAT, a spus: „Trecerea la studii umane atât pentru vaccinul gripal sezonier, cât și pentru COVID-19 este o etapă importantă și reflectă eforturile noastre considerabile de a accelera dezvoltarea portofoliului nostru biologic emergent. Tehnologia noastră unică de vaccinare pe bază de plante de tutun, care acționează ca o gazdă rapidă și eficientă pentru producerea de antigeni pentru o varietate de boli, ne-a permis să realizăm acest progres și să răspundem nevoii globale urgente de tratamente sigure și eficiente și de vaccinuri. Aceasta face parte din angajamentul nostru continuu față de inovație și știință, valori fundamentale pentru afacerea noastră. Fiind o companie care s-a angajat să construiască <Un viitor mai bun> , suntem mândri să avem un rol în lupta globală împotriva acestui virus și sperăm să putem contribui la găsirea soluției.”

Având în vedere că ambele vaccinuri au făcut progrese importante, știința dezvoltării vaccinului pe bază de plante din tutun și platforma noastră unică continuă să câștige teren.

Notă

Vaccinul candidat pentru COVID-19 aflat în curs de dezvoltare folosește tehnologia proprie a plantelor KBP, cu creștere rapidă, care are mai multe avantaje față de tehnologia convențională de producere a vaccinului:

  • Plantele de tutun nu pot găzdui agenți patogeni care cauzează boli umane
  • Producția poate fi mai rapidă, deoarece elementele vaccinului se acumulează rapid în plantele de tutun – 6 săptămâni în plantele de tutun versus câteva luni în cazzul utilizării metodelor convenționale
  • Testele efectuale au demonstrat stabilitatea vaccinului la temperatura camerei, spre deosebire de multe alte vaccinuri convenționale care deseori necesită refrigerare
  • Vaccinul COVID-19 candidat al BAT / KBP, KBP-COVID-19, nu este în prezent aprobat sau autorizat pentru utilizare nicăieri în lume.

Deținută de BAT, subsidiara KBP este situată în Owensboro, KY., unde a început să își desfășoare activitatea în 2006. În ianuarie 2014, KBP a fost achiziționată și a devenit o filială a Reynolds American Inc. (RAI), deținută de BAT. KBP continuă să își desfășoare activitatea în spațiul multinivel de creștere a plantelor, precum și laboratoarele sale de cercetare și producție, camerele sterile și operațiunile de producție din Owensboro. KBP dezvoltă și execută procese de transformare a plantelor de tutun în „biofabrici” care produc în mod eficient proteine ​​complexe pe care altfel nu le-ar produce. Cu partenerul comercial potrivit, compania poate crește, recolta și prelucra până la 3 milioane de plante producătoare de proteine ​​într-un ciclu de producție care durează de obicei aproximativ 6 săptămâni – comparativ cu multe luni în cazul metodelor tradiționale de biofabricare.

Credit foto: Photo 173655330 © Leigh PratherDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: