BizRemote by certSIGN

Potențial vaccin dezvoltat de BAT în Statele Unite

1 apr. 2020 4 min

Potențial vaccin dezvoltat de BAT în Statele Unite

Reading Time: 4 minute

Subsidiara de biotehnologie a BAT, Kentucky Bioprocessing (KBP) dezvoltă un posibil vaccin pentru COVID-19, aflat în prezent în faza de testare pre-clinică. Dacă totul merge conform planurilor, BAT speră că, având alături partenerii potriviți și sprijinul agențiilor guvernamentale, vor putea fi fabricate între 1 și 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână.

Chiar dacă KBP are un caracter comercial, intenția este ca efortul depus pentru dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19 să fie non-profit.

Vaccinul aflat în dezvoltare folosește o tehnologie aparținând BAT de creștere rapidă a plantei de tutun, cu câteva avantaje față de tehnologia convențională de producere a unui vaccin:

  • Este potențial mai sigură, dat fiind faptul că plantele de tutun nu pot găzdui patogeni care conduc la boli umane
  • Este mai rapidă pentru că elementele vaccinului se acumulează în plantele de tutun mult mai rapid – 6 săptămâni în plantele de tutun față de câteva luni atunci când sunt folosite metodele convenționale
  • Formula vaccinului dezvoltat de KBP rămâne stabilă la temperatura camerei, spre deosebire de vaccinurile convenționale, care au adesea nevoie de refrigerare
  • Are potențialul de a oferi un răspuns imun eficient într-o singură doză

Subsidiara din Statele Unite a BAT, Reynolds American, a achiziționat KBP în 2014, cu scopul de a folosi tehnologia unică de extracție a tutunului dezvoltată de aceasta pentru a contribui la dezvoltarea noilor categorii de produse fără ardere. 

În 2014, KBP a fost pe prima pagină a ziarelor ca una dintre puținele companii care au oferit un tratament eficient pentru Ebola, după ce a dezvoltat ZMapp™ împreună cu compania Mapp Biopharmaceuticals și în parteneriat cu Autoritatea de Cercetări Biomedicale Avansate și Dezvoltare a Statelor Unite (BARDA).

KBP a clonat recent o porțiune a secvenței genetice a COVID-19, ceea ce a condus la dezvoltarea unui potențial antigen – o substanță care induce un răspuns imun corpului și stimulează îndeosebi producerea anticorpilor. Acest antigen a fost apoi inserat în plantele de tutun pentru a fi reprodus. După ce plantele au fost culese, antigenul a fost purificat și se află, în prezent, în testarea pre-clinică.

BAT explorează în prezent parteneriate cu agenții guvernamentale pentru a putea intra în etapa de studii clinice cât mai repede posibil. Prin intermediul colaborărilor cu autoritățile și cu alte centre de producție, BAT crede că ar putea fi produse între 1 și 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână.

Dr David O’Reilly Director de Cercetare Științifică BATDr. David O’Reilly, Director de Cercetare Științifică, BAT a declarat: ”Suntem în legătură cu Autoritatea pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite (FDA) și așteptăm îndrumare pentru pașii următori. Suntem de asemenea în legătură cu Departamentul pentru Sănătate și Îngrijire Socială al Marii Britanii și cu BARDA în Statele Unite, pentru a le oferi sprijinul și acces la cercetările noastre, cu scopul de a grăbi dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19”.

Dr. David O’Reilly, Director de Cercetare Științifică, BAT a mai spus că „dezvoltarea unui vaccin este o muncă dificilă și complexă, dar credem că am făcut o descoperire semnificativă în cadrul platformei prin care explorăm cu ajutorul tehnologiei utilizarea plantei de tutun și suntem pregătiți să lucrăm cu guvernele și toate părțile interesate pentru a contribui la câștigarea luptei împotriva COVID-19. Ne aliniem în totalitate cu angajamentul Organizației Națiunilor Unite privind implicarea întregii societăți pentru combaterea problemelor globale. „

„KBP explorează deja de ceva vreme utilizări alternative ale plantei de tutun. O astfel de utilizare alternativă poate fi dezvoltarea vaccinurilor pe bază de plante. Suntem hotărâți să contribuim la eforturile globale pentru a stopa răspândirea COVID-19 folosind această tehnologie. ”

British American Tobacco este unul dintre cei mai mari investitori din România și al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu o contribuție anuală de 1,8 miliarde de euro din accize și taxe. Investiția totală în fabrica de la Ploiești a companiei a depășit pragul de 500 de milioane de euro. Compania angajează peste 3.000 de oameni și creează alte 30.000 de locuri de muncă prin lanțul său de furnizare și distribuție.

KBP deținută de BAT este localizată în Owensboro, Ky. și este funcțională din 2006. În ianuarie 2014, KBP a fost achiziționată și a devenit o subsidiară care operează independent a Reynolds American Inc. (RAI), deținută de BAT. KBP continuă să găzduiască un spațiu închis mare, pe mai multe niveluri pentru creșterea plantelor, precum și laboratoarele sale de cercetare și producție și capacitățile de producție în Owensboro. KBP dezvoltă și realizează procese de transformare a plantelor de tutun în „fabrici de biomanufactură” care produc eficient proteine ​​complexe pe care altfel nu le-ar produce. Compania poate crește, recolta și prelucra până la 3 milioane de plante de tutun producătoare de proteine ​​ într-un ciclu de producție care durează de obicei aproximativ șase săptămâni – în comparație cu multe luni dacă s-ar folosi metode tradiționale de biomanufactare. Compania folosește tehnologii licențiate și dezvoltate în regim propriu pentru a codifica temporar plantele de tutun cu instrucțiuni genetice pentru a produce anumite proteine. Plantele sunt cultivate într-un mediu automat, controlat din punct de vedere al climei, care poate fi ajustat pentru a le optimiza producția proteinelor ​​de interes.

NOTA EDITORULUI:

În prezent, acesta este o potențială variantă de vaccin, nu un vaccin sau un tratament, având în vedere că aceasta este o etapă timpurie a procesului de dezvoltare. BAT are cunoștințe și expertize inegalabile privind tutunul și speră că filiala sa KBP să poată contribui la acest demers.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: