Stiri Antreprenori MarComm

Petr Kellner, miliardarul ceh a cărui companie deține Pro TV, a murit într-un accident de elicopter

29 mart. 2021 < 1 min

Petr Kellner, miliardarul ceh a cărui companie deține Pro TV, a murit într-un accident de elicopter

Reading Time: < 1 minut

Miliardarul ceh Petr Kellner, cofondatorul companiei de investiții PPF Group, care a cumpărat Pro TV în 2019, a murit sâmbătă, alături de alte patru persoane, într-un accident de elicopter în Alaska.

„Cum mare tristețe, PPF anunță că, pe 27 martie 2021 acționarul majoritar al PPF, domnul Petr Kellner, a murit într-un tragic accident de elicopter în munții din Alaska. Incidentul, în care și-au pierdut viața cinci persoane, este anchetat”, se arată într-un comunicat al companiei.

Petr Kellner avea 56 de ani, averea lui fiind estimată la 15,7 miliarde de dolari. A fondat PPF în 1991, pentru a participa la privatizarea economiei din Cehia, după prăbușirea comunismului. Kellner deținea aproape 99% din PPF, care are în portofoliu zeci de companii din toată lumea.

Cele mai mari companii deținute de grupul lui Kellner sunt PPF Financial Holdings și PPF Telecom Group, care include CETIN, O2 Cehia și Telenor CEE. Activele PPF Group sunt de aproape 44 de miliarde de dolari.

PPF Group a preluat CME, deținătorul Pro TV, în 2019, în cadrul unei tranzacții estimate la aproximativ 2 miliarde de euro. Tranzacția a fost finalizată oficial în octombrie 2020, când Didier Stoessel a preluat funcția de director executiv peste operațiunile CME din Cehia, România, Slovacia și Slovenia, iar Lubos Jetmar a fost numit director peste operațiunile CME Bulgaria.

Potrivit autorităților din Alaska, printre cele cinci victime ale accidentului produs lângă ghețarul Knik. Există și un supraviețuitor, care se află în stare gravă dar stabilă. Elicopterul era un Airbus AS350 B3, deținut de Soloy Helicopters.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: