Tech

Vali Birzoi: Top gadget 2013

ian. 16, 2014 2 min

Vali Birzoi: Top gadget 2013

Reading Time: 2 minute

Vali Birzoi este jurnalist cu experienta de peste 10 ani in businessul tech, la publicatii on si offline precum Business Magazin, Ziarul Financiar, Capital, Business Cover. Din 2006, blogger pasionat tot de tehnologie, scrie pe valiq.ro si colaboreaza cu diverse publicatii si sustine evenimente de specialitate.

 

 

Smartphone: iPhone 5S

Smartphone-ul anului e pentru mine, de departe, Apple iPhone 5S. Autentificarea prin amprentare e o chestie cool, dar principala inovatie cu care Apple se distinge din nou foarte clar de competitie este introducerea procesarii pe 64 de biti. Nu exista inca foarte multe aplicatii (sa nu uitam insa ca nici pentru Windows nu au fost migrate toate aplicatiile) dar acesta e clar viitorul in mobile computing. Pe de alta parte, nici Samsung nu a livrat la nivelul asteptarilor: Samsung Galaxy S4, singurul care poate emite amenintari la adresa iPhone 5S, nu a venit cu procesoarele 8 core promise.

 

 

Tableta: iPad Mini Retina Display

La tableta anului ma opresc la iPad Mini a doua generatie, cu Retina Display. Da, fratele mai mare, de 10 inci e „racheta” din punct de vedere al dotarilor tehnice, dar personal cred in viitorul tabletei de 7-8 inci ca principala unealta de consum media, in timp ce tabletele de 10+ inci vor migra catre o formula hibrida cu tastatura si mai orientata catre productivitate. Mentiune onorabila pentru Samsung Galaxy Note 3 – e un concept interesant si care s-a bucurat de succes printre amatorii de phablet-uri, dar iPad ramane inca regele tabletelor, mai ales prin gama larga de aplicatii optimizate pentru ecrane de 8-10 inci. As fi vrut sa vad un avans al tabletelor cu Windows 8, dar Microsoft mai are de redefinit mai bine atat conceptul cat si interfata.

 

Laptop: Lenovo Y510p

Alegerea laptopului anului e destul de dificila, pentru ca laptopul asa cum il stiam pana anul trecut a devenit deja desktop replacement. In aceasta zona, ca raport pret/performanta ma ma opresc la Lenovo Y510p (in versiunea cu doua placi grafice Nvidia GeForce 750GT), un „power workhorse” pe care mi l-am si luat. In zona de ultrabook-uri cu touch, Asus Zenbook Prime (versiunea de 13 inci, UX31). Lenovo si-a castigat pozitia de lider al vanzarilor in zona consumer printr-un raport calitate pret foarte bun, in timp ce Asus isi reconfirma fiabilitatea intr-o zona destul de pretentioasa (inca).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: