Tech

Ionut Balan: Top gadget 2013

16 ian. 2014 3 min

Ionut Balan: Top gadget 2013

Reading Time: 3 minute

Cu o experienta de mai bine de 13 ani in cadrul publicatiilor profesionale de IT din peisajul romanesc (articole in reviste, site-uri, carti de specialitate), Ionut Balan a parasit echipa CHIP in 2012 ca sa porneasca proiectul mobzine.ro, un site cu continut centrat pe zona de smartphone, tablete, securitate. Ionut este specializat pe ecosistemul Windows, Linux si Android. Pe mobzine.ro continua sa dea curs pasiunii sale pentru gadget-uri si tehnologie prin review-uri complexe, teste obiective si opinii pertinente. Participa ca prezentator si moderator la diverse conferinte nationale si internationale, membru in jurii pe concursuri de IT, invitat la emisiuni radio si TV pe teme de IT. 

Smartphone: Nokia Lumia 925

Consider ca Nokia Lumia 925 este de departe cel mai interesant gadget din 2013 pentru ca reuseste sa combine un hardware de exceptie (cu un super display AMOLED de 4,5 inci) cu un sistem de operare extrem de rapid (Windows Phone 8) si o super camera foto. Live Tile-urile din ecranul principal imi ofera instant toata informatia de care am nevoie, fara sa fie nevoie sa pornesc aplicatii suplimentare sau sa dau clicuri inutile. Sunt dependent de retelele de socializare, stiri si email, toate informatiile vin automat pe ecran fara sa fac nimic special. As mai adauga si integrarea nativa cu platforma Office 365: email, calendar, Skype si SkyDrive.

Tableta: Surface 2

Imi place sa experimentez mereu produse si servicii pe care piata le considera ca fiind abia la inceput. E motivul pentru care anul acesta am dat o sansa tabletei Microsoft Surface RT cu Windows 8.1 RT. Doua lucruri sunt importante pentru mine cand este vorba despre o tableta: ruleaza suita completa Microsoft Office (RT) din care Word, Excel si Outlook sunt parte esentiala din activitatea mea si are (in sfarsit!) cel mai bun client de stiri – Flipboard. Mai amintesc si de integrarea cu serviciile Live, ce face ca smartphone-ul si tableta sa fie sincronizate mereu. A doua generatie a tabletei (Surface 2) e mai rapida, cu ecran mai bun si autonomie mai mare – peste 8 ore.

Laptop: MacBook Air 13 inch

Am nevoie mereu de putere de procesare, autonomie mare si dual-boot (Windows plus Linux/MacOS) pe laptop-ul cu care lucrez. Cel mai bun pe care am avut ocazia sa pun mana (si il detin) este noul MacBook Air de 13 inch, varianta de anul acesta, caruia Apple i-a adus doua adaugiri esentiale: autonomie de peste opt ore si putere de procesare mai buna. E si singura solutie pentru a putea avea MacOS (distractie) si Windows 8.1 (munca de zi cu zi) instalate nativ, la cea mai buna performanta posibila. Un extra: arata si foarte bine.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: