Business Companii Stiri

Vehicule hibrid pentru serviciul Uber Green din România

13 mai 2021 2 min

Vehicule hibrid pentru serviciul Uber Green din România

Reading Time: 2 minute

Începând de astăzi, Uber Green include mașini hibrid, pe lângă cele electrice deja existente, pentru a oferi utilizatorilor din București și Timișoara un timp de așteptare mai scurt. Mai mult decât atât, prețul curselor Uber Green va fi același ca pentru cursele cu Uber Comfort, pentru a încuraja pasagerii să-și reducă impactul asupra mediului. 

Cu Uber Green, ne propunem să facilităm accesul la mobilitate electrică pentru cât mai mulți oameni posibil și să dezvoltăm transportul cu mașini electrice în București și Timișoara. În cei 3 ani de la lansarea serviciului Green în România, acesta a crescut semnificativ, ceea ce ne ține motivați. Prin Uber Green, un număr impresionant de oameni au acces la mașini hibrid și electrice și contribuie la eforturile noastre de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040. Vrem să stabilim parteneriate cu autorități și producători auto pentru a continua să dezvoltăm mobilitatea electrică în România” – a spus Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România.

Statisticile Green

În ultimii 3 ani, mai mult de 345,000 de oameni au utilizat Uber Green în București și Timișoara, parcurgând 6,4 milioane de kilometri în mașini electrice și împiedicând aproximativ 1.400 de tone de dioxid de carbon din a ajunge în atmosferă, comparativ cu aceeași distanță parcursă de o mașină obișnuită. Acest proces a fost posibil datorită mașinilor Green disponibile pe aplicație (Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!). Timpul de așteptare pentru o cursă cu Uber Green este de 4 minute, iar cea mai lungă călătorie cu Uber Green a fost de 366 km, de la București la Brașov. 

Zero emisii

În septembrie anul trecut, Uber și-a luat angajamentul de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii în următorii 20 de ani, în 10,000 de orașe, pe 6 continente, prin 100% călătorii parcurse în vehicule cu zero emisii, transport în comun și micro-monibilitate. Un pas important în această direcție este și introducerea trotinetelor Lime pe aplicație. Din iulie 2020, utilizatorii din București pot comanda o trotinetă electrică Lime, având astfel acces la opțiuni sustenabile și accesibile de transport.
Serviciul Uber Green a fost lansat în București în 2018, cu mașini electrice 100%, și s-a extins în Timișoara în octombrie 2020. Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: