fbpx
Finanțe Stiri

Veneto Banca finanteaza agricultorii

11/01/2016

author:

Veneto Banca finanteaza agricultorii

Veneto Banca a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) conventii privind acordarea de credite crescatorilor de animale, atat celor ce primesc ajutoare nationale în sectorul zootehnic pentru speciile bovine si ovine/caprine, cat si beneficiarilor Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – Pasari (anul II de angajament sesiunea II si anul IV de angajament sesiunea I).

De asemenea, Veneto Banca acorda finantari beneficiarilor masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole si anume: Masura 214 „Plati pentru agro-mediu”, cuprinsa în Axa II din PNDR 2007-2013, Masura 10 „Agro-mediu si clima”, Masura 11 „Agricultura ecologica” si Masura 13 „Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice”, cele din urma fiind cuprinse în Axa II din PNDR 2014-2020, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

Beneficiarii de subventii, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, pot obtine scontarea subventiilor din cadrul diverselor masuri, valoarea finantarilor putand sa ajunga pana la 90% din valoarea subventiilor. Rata anuala de dobanda aplicata este variabila – ROBOR la 6 luni + 3,75%, dobanzile urmand sa fie platite integral la scadenta finantarii din subventia încasata. Comisionul de analiza este de 0,35% din valoarea finantata, perceput la acordarea finantarii, în timp ce comisionul anual de administrare, reprezentand 0,50% din suma finantata, este perceput la scadenta creditului.

„Agricultura continua sa fie unul dintre sectoarele cu cel mai mare potential de dezvoltare din Romania, care înca necesita investitii majore pentru compactarea suprafetelor agricole si modernizarea parcului de utilaje si, totodata, un nivel de lichiditati adecvat pentru sustinerea activitatii curente. Veneto Banca Romania vine în sprijinul operatorilor din sector cu o oferta completa de solutii de finantare si, prin colaborarea cu APIA, le ofera beneficiarilor de subventii, conditii avantajoase pentru finantarea capitalului de lucru”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca Romania.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE