Stiri Tech

Verizon cumpara Yahoo cu 4,83 mld. $

25 iul. 2016 < 1 min

Verizon cumpara Yahoo cu 4,83 mld. $

Reading Time: < 1 minut

Compania americana Verizon a confirmat ca va achizitiona divizia operationala a Yahoo (publicitate online, continut, search si mobile) cu peste 4,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Acordul a fost deja aprobat de Consiliul de administratie al Yahoo. In urma tranzactiei, Yahoo va fi integrata in AOL, cumparata anul trecut de Verizon.

Actionarii Yahoo raman dupa tranzactie cu portofolii de circa 41 de miliarde de dolari, reprezentand participatii in compania chineza de comert electronic Alibaba si Yahoo Japonia, plus un mic portofoliu de patente.

In ianuarie 2000, Yahoo atingea cea mai mare valoare de piata a sa, de 125 de miliarde de dolari. De atunci, insa, mai ales dupa ascensiunea Google, compania nu si-a mai regasit ritmul de crestere. In urma cu patru ani, Marrisa Mayer, care lucrase la Google, a devenit CEO al Yahoo, avand misiunea de a revigora compania in noua era social media, dar nu a reusit sa redreseze Yahoo.

„E greu de vazut cum aceasta tranzactie va atenua declinul Yahoo si ce beneficii ar putea aduce pentru Verizon. Este un domeniu diferit de comunicatiile mobile si nu e clar care pot fi beneficiile de a detine doua businessuri atat de diferite”, a declarat John Colley, profesor de strategie si business international la Warwick Business School.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: