Lifestyle Stiri

Vesti bune pentru melomani

14 ian. 2015 2 min

Vesti bune pentru melomani

Reading Time: 2 minute

De maine, 15 ianuarie, iubitorii de muzica clasica isi vor putea achizitiona abonamente pentru cea de-a XXII-a editie a Festivalului International “George Enescu”, care se va desfasura in intervalul 30 august – 20 septembrie la Bucuresti

 Abonamentele vor fi puse in vanzare din dimineata zilei de 15 ianuarie si au preturi cuprinse intre 2.200 de lei si 170 de lei. Acestea vor fi disponibile pe pagina web a Festivalului, sau in reteaua magazinelor Eventim din toata tara. Mai bine de 2.500 de artisti straini si aproape 500 de artisti romani vor veni la editia din 2015 a Festivalului “George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural international organizat de Romania si, totodata cel mai puternic promotor al creatiei si valorilor singurului compozitor roman intrat in patrimoniul mondial, George Enescu.

 Orchestra Filarmonicii din Berlin, in premiera in Romania, precum si alte cateva dintre primele orchestre ale lumii, la nivel international se numara printre participantii de forta ai acestei editii a celui mai mare eveniment cultural international organizat de Romania. Dupa 15 ani de discutii, editia din acest an a evenimentului va aduce in premiera in Bucuresti, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Salii Palatului in data de 3 septembrie, sub bagheta celebrului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnata de perstigioasa revista britanica “Gramophone”, in top 10 cele mai bune orchestre din Europa si votata a doua cea mai buna orchestra din lume dupa Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, care va concerta, de asemenea, in cadrul Festivalului de la Bucuresti in 19 si 20 septembrie.

Editia din acest an a Festivalului se va desfasura in perioada 30 august – 20 septembrie la Sala Palatului si Ateneul Roman din Bucuresti si va gazdui timp de 22 de zile 58 de concerte in sali precum si multe evenimente in aer liber, in cadrul “Pietei Festivalului”. Publicul va mai putea asculta 20 de lucrari de George Enescu in interpretarile moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. In acest fel, Festivalul continua linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan international.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: