Finanțe Stiri

Manager pe datorie

12 apr. 2017 3 min

Manager pe datorie

Reading Time: 3 minute

Vrei să fii CEO? Atunci un MBA te-ar putea ajuta să te echipezi cu abilitățile necesare unui manager de succes. În cazul în care nu ai banii necesari pentru un program Master of Business Administration, băncile sunt gata să te împrumute.

Dacă nu ai obținut o bursă, iar compania la care lucrezi nu plătește MBA-ul angajaților, creditul este soluția pentru a urma un program Master of Business Administration.

Lista băncilor care oferă credite pentru studii este una destul de scurtă: BRD – cu trei astfel de produse: Credit pentru Studii (RON, EUR, USD), Creditul 10 (RON), Creditul Work & Travel (EUR, USD);  CEC Bank – Credit pentru Studii Postuniversitare (RON); Banca Transilvania – Credit pentru Studii (RON, EUR); Banca Comercială Feroviara – Creditul Primus Student (RON). FinZoom  a facut un Top al creditelor pentru studii oferite de bănci.

credite mba

 

Sursa:finzoom.ro

Condițiile de acordare sau valoarea maximă a creditului diferă de la o bancă la alta sau de la un tip de credit la altul. În cazul BRD, valoarea maximă care poate fi obținută prin Creditul de Studii este de 15.000 euro, fără garanții, pe o perioadă de până la 10 ani sau 100.000 euro, cu garanție imobiliară, pe o perioadă de 20 de ani.

Creditul pentru studii postuniversitare, de la CEC Bank, asigură achitarea contravalorii taxelor pentru studii postuniversitare (MBA, studii de perfecționare, recalificare, doctorat, a doua facultate etc.). Se pot obține maximum 65.000 lei pe 7 ani, cu condiția ca cel care solicită creditul să fie absolvent al unei forme de învățământ superior  acceptat la o universitate acreditată din țară sau străinătate pentru efectuarea de studii postuniversitare. Totodată, pentru obținerea creditului este necesară o vechime de trei ani la locul de muncă și încasarea salariului/venitului într-un cont deschis la CEC Bank.

Banca Comercială Feroviara acordă prin Creditul Primus Student maximum 5.000 euro (echivalent în lei) pentru plata taxelor de studii, indiferent dacă este vorba despre cursuri universitare, postuniversitare sau de specializare, în țară sau în străinătate, pe o perioadă de până la 4 ani, fără garanții imobiliare.

Pentru a obține Creditul de Studii Gaudeamus, de la Banca Transilvania (BT), condiția este să fii înscris într-un program educațional de stat sau privat, în România sau în străinătate, la nivel preuniversitar, universitar sau postuniversitar. Valoarea maximă finanțată este de 150.000 euro (sau echivalent în lei) pe o perioadă de cel mult 20 de ani (pentru cre­ditele garantate cu ipotecă imobiliară) sau de 20.000 de euro (sau echivalentul în lei) pe o perioadă de maximum 10 ani (pentru cre­ditele garantate cu ipotecă mobiliară asupra veniturilor și asupra contului). Creditul poate fi utilizat pentru taxele de școlarizare, dar și pentru cheltuieli adiacente studiilor, altele decât ta­xele de școlarizare, cu valoarea de maximum 150 euro/lună (sau echivalentul în lei), pe întreaga durată a studiilor.

Cine are carte, are parte. De un salariu mai mare

salariu minim2CEO sau nu, un absolvent de MBA are toate șansele să obțină un salariu mai mare decât o persoană cu un nivel de educație inferior. Atât teoria economică cât și statisticile arată că cu cât nivelul studiilor absolvite este mai înalt, cu atât mai mari sunt salariile obținute. Studiile arată că în Europa, un an în plus de școală duce la o creștere a câștigurilor salariale cu aproximativ 6,5%, efectul fiind și mai mare în cazul țărilor UE.

În România, fiecare an de şcoală în plus creşte veniturile salariale cu 8,5% și reduce cu 8,2% riscul de a deveni şomer.

Datele Eurostat privind câștigurile salariale arată că absolvenții de studii superioare obțin salarii cu 35% mai mari decât absolvenții de liceu. Totodată, absolvenții de învățământ superior găsesc un loc de muncă relevant de două ori mai repede decât cei care au nivel de educație mai scăzut.

De asemenea, în țările UE peste 84% din persoanele cu nivel de educație terțiară au loc de muncă (2015), în comparație cu cei cu nivel de educație superior secundar și postsecundar neterțiar, în cazul cărora proporția celor care au slujbă este de 74%, și cu cei a căror educație este sub nivelul secundar superior, unde procentul este puțin peste 50%.

În SUA, MBA-ul aduce o creștere de peste 3.300 de dolari a salariului (de la un salariu de 50.000 de dolari anual la unul de 90.000 de dolari în primul an după absolvirea MBA), potrivit unui studiu al BusinessWeek (care realizează anual un top al celor mai bune școli de business).

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: