Management Stiri

Vezi care este evoluția pieței muncii, în timp real, cu eJobs Index

27 sept. 2016 2 min

Vezi care este evoluția pieței muncii, în timp real, cu eJobs Index

Reading Time: 2 minute

eJobs a lansat eJobs Index, un instrument care oferă o perspectivă reală asupra evoluției pieței muncii. eJobs Index este un indicator statistic care are la bază prelucrarea cifrelor din platforma de recrutare online eJobs, pentru a reflecta evoluția în timp real a pieței muncii din România, cu posibilitatea de segmentare pe regiuni geografice și pe domenii de activitate.

Acesta reprezintă un instrument valoros atât pentru specialiștii în Resurse Umane, cât și pentru candidații aflați în căutarea unui job.

Evoluția eJobs Index are ca referințe luna ianuarie a anului 2015 și o bază de 100 de puncte.

„Transformările continue prin care trec angajatorii și angajații, precum și preocuparea noastră constantă pentru a aduce un plus de valoare în aria recrutării, ne-au determinat să lansăm eJobs Index, un instrument care ne dorim să devină unul de referință pentru piața muncii din România. eJobs Index este o facilitate valoroasă pentru toți jucătorii din businessul local, de la companii publice și private, până la antreprenori și liber-profesioniști”, afirmă Andrei Frunză, CEO eJobs. 

Piața muncii a crescut cu aproximativ 10% în august

Piața muncii a avut o evoluție pozitivă în august și a înregistrat o creștere de aproape 10% (9,62%) comparativ cu iulie și un avans de 44,91% față de august 2015. Per total, eJobs Index s-a plasat la valoarea de 171 de puncte în august 2016. Evoluția pozitivă înregistrată de eJobs Index în luna a opta evidențiază atât că angajatorii se află în căutare de personal, cât și că economia, în general, trece printr-o perioadă de creștere.

Datele cuprinse în eJobs Index arată că toate cele 62 de domenii analizate, care compun piața muncii din România, au crescut în august 2016 față de perioada similară a anului trecut. Peste 85% dintre sectoarele din economie analizate au avut o evoluție pozitivă în august, comparativ cu luna precedentă. Domeniile care au avut o evoluție lunară negativă sunt: Agricultură, Au Pair/  Babysitter/Curățenie, Funcții Publice, Naval/Aeronautic, Tipografii/Edituri și Turism/Hotel Staff.

Pe domenii, cele mai mari valori ale eJobs Index din august 2016 s-au înregistrat în Medicină Veterinară (185), Jurnalism/Editorial (185), Altele (184), Prelucrarea Lemnului/PVC (183) și în Alimentație/HoReCa (181).

Bucureștiul, în topul regiunilor

La nivel de regiuni ale țării, cele mai mari valori ale eJobs Index din august au fost în București (172), Centru (167), Nord-Vest (167) și Vest (167). În schimb, cea mai mică valoare a eJobs Index din august a fost în regiunea Sud-Vest Oltenia (158).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: