BizRemote by certSIGN

VIDEO: Imagini de la construcția spitalului militar de campanie de lângă Institutul Ana Aslan

28 mart. 2020 2 min

VIDEO: Imagini de la construcția spitalului militar de campanie de lângă Institutul Ana Aslan

Reading Time: 2 minute

Spitalul militar de campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, este gata să primească pacienți cu simptome de COVID-19.

„Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune”, a declarat președintele Klaus Iohannis, care a vizitat spitalul de campanie sâmbătă, în jurul prânzului.

Grupul Enel a realizat filmări în timpul lucrărilor de construcție a spitalului militar de campanie, care prezintă și racordarea acestuia la rețeaua de electricitate, realizată de către E-Distribuție Muntenia.

 

Formațiunea medicală ROL II are în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a vizitat sâmbătă, 28 martie, spitalul de campanie ROL II

Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Formațiunea medicală de nivel ROL II al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19”, cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: