fbpx
Companii Stiri

VIDEO: Novo Nordisk se mută în Țiriac Tower, clădire dezvoltată de Țiriac Imobiliare3 min

26/05/2020 3 min read

VIDEO: Novo Nordisk se mută în Țiriac Tower, clădire dezvoltată de Țiriac Imobiliare3 min

Reading Time: 3 minute

CBRE, lider pe piața de consultanță imobiliară, a consiliat procesul de relocare pentru compania farmaceutică Novo Nordisk, care a închiriat o suprafață de 580 mp de birouri în clădirea Țiriac Tower, amplasată în Piața Victoriei. Tranzacția a fost semnată în luna martie, în plină perioadă de izolare impusă de pandemia COVID-19, fiind o dovadă a continuității tranzacțiilor din piața imobiliară.

„Construcția Țiriac Tower continuă fără întrerupere și am încheiat recent, în condițiile de siguranță și de timp asumate, suprastructura a clădirii. Țiriac Tower va fi cea mai modernă și sigură clădire din zona centrală a Capitalei, fiind totodată singura clădire din zona Piața Victoriei care oferă 1.200 mp de terase și spații verzi amenajate, un beneficiu pentru care companiile au manifestat un interes ridicat în ultimele două luni”, a spus Răzvan Enache, Managing Director, Țiriac Imobiliare.

Țiriac Tower

Compania daneză Novo Nordisk, cunoscută la nivel mondial pentru producerea de insulină, va ocupa etajul 9 al clădirii Țiriac Tower, compus din circa 580 mp de birouri și două terase cu o suprafață de peste 120 mp, potrivit companiei CBRE, care a consiliat tranzacția împreună cu Victor Răchită.

„Ne-am dorit o clădire modernă, cu spații eficiente pentru nevoile noastre curente și care să reflecte atitudinea sustenabilă a Novo Nordisk. În același timp, am vrut să rămânem în zona centrală de business a orașului, având totul la îndemână pentru angajații și partenerii noștri. Țiriac Tower a îndeplinit toate aceste criterii și a venit în plus cu un spațiu inundat de lumină naturală și terase generoase în aer liber, elemente importante, de asemenea, pentru echipa noastră”, a afirmat Cecilia Radu, director general, Novo Nordisk.

Țiriac Tower este cea mai nouă clădire din Piața Victoriei, zona de business consacrată a Capitalei. Clădirea are o suprafață  închiriabilă de aproximativ 16.500 mp, dispusă pe 12 etaje și va acomoda chiriași din domeniile avocatură, consultanță strategică, asigurări, inginerie și industria farmaceutică. CBRE a intermediat închirierea unui volum total de 30% din întreaga clădire până în acest moment.

YouTube video

„The show must go on este mantra fiecărui business puternic în această perioadă iar tranzacția dintre Novo Nordisk și Țiriac Tower este o dovadă în plus. În perioada 2020-2021, aproximativ 300.000 mp de spații de birouri vor ajunge la expirarea contractelor de închiriere și ne așteptăm să vedem o proporție similară de renegocieri și tranzacții de relocări. Discutăm, de asemenea, cu companii care și-au anunțat intenția de a se extinde chiar și în perioada de izolare, mizând pe creșterea businessului în continuare”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România. 

Pe lângă cei 16.500 mp de birouri, Țiriac Tower include 259 de locuri de parcări subterane dispuse in 5 subsoluri, inclusiv parcări pentru mașinile electrice, precum și 42 de spații pentru biciclete. Proiectul a obținut pre-certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design – Leadership în Energie și Design de Mediu) “Core and Shell” pentru standardele înalte de calitate ale construcției, sustenabilitate și eficiență energetică. Arhitectura clădirii organizează spațiile interioare pentru a beneficia cât mai bine de lumină naturală pe toată durata zilei.

Viitorii chiriași beneficiază de un maximum de flexibilitate în amenajare, având posibilitatea să ocupe spații care variază între 500 și 2.000 mp pe etaj.  În ceea ce privește designul interior, calitatea materialelor și eleganta liniilor decorative vor defini ambianța excelentă oferită celor care aleg să își stabilească birourile aici.

Clădirea de birouri Țiriac Tower va fi finalizată în acest an. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *