Companii CSR Stiri

Banca de Alimente, 14.500 kilograme de hrană colectate într-o lună

11 feb. 2020 2 min

Banca de Alimente, 14.500 kilograme de hrană colectate într-o lună

Reading Time: 2 minute

Crucea Roșie Română relansează campania Banca de Alimente, doar în prima lună de la lansarea acesteia colectându-se 14.500 kilograme de alimente de bază pentru persoanele vulnerabile, echivalentul a jumătate din întreaga cantitate strânsă pe tot parcursul anului 2019.

Sub sloganul “Banca pentru Altcineva”, campania încurajează românii să facă Food Banking, doar în luna decembrie 2019, alimentele colectate au asigurat necesarul de hrană de bază pentru 2.150 de familii, timp de o lună.

“În România, 40% din populație trăiește sub nivelul pragului de sărăcie, statisticile indicând că anul trecut un sfert dintre români trăiau cu mai puțin de 9 lei pe zi, iar grija constantă a zilei de mâine face aceste persoane extrem de vulnerabile. Ne propunem ca după 10 ani de la lansare să avem mai multe donații, să putem ajuta cât mai multe familii în nevoie, dar mai ales să dezvoltăm obiceiul de a dona constant pentru cât mai mulți români”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general, Crucea Roșie Română.  

Printre partenerii acestui demers, încă de la lansarea sa acum 10 ani, se numără Carrefour și Mega Image. Retailerii au implementat programul semnalizând la raft alimentele potrivite pentru donare și amplasând coșuri după casele de marcat, pentru depunerea donațiilor. Coșurile de alimente sunt disponibile în toate magazinele Carrefour și în 59 de magazine Mega Image din București.

“Punctul de plecare este «Act For Food», un program care propune acțiuni concrete pentru ca orice român să mănânce mai bine. În acest sens, ne implicăm activ, de 10 ani, în programul Banca de Alimente, prin oferirea de sprijin logistic, asigurarea de spațiu și vizibilitate, dedicarea întregii noastre echipe, la nivel național, astfel încât Crucea Roșie Română să poată să intervină în situații critice, a declarat Anca Damour, Executive Board Member, Real Estate & Corporate Affairs Director, Legal, CSR and External Communication, Carrefour România.

Pachetele oferite au o greutate standard de 12 kg și conțin 2 litri ulei, 1 kg zahăr, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pungă paste făinoase, 4 conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiți și alte produse alimentare greu perisabile. Conținutul unui pachet acoperă nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri pentru o lună, având o valoare medie de 95 lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: