Stiri Tech

Viitorul bancar sună fintech

2 mart. 2021 2 min

Viitorul bancar sună fintech

Reading Time: 2 minute

Băncile încă domină sectorul financiar, însă acest lucru se va schimba în curând, viitorul fiind al companiilor fintech, au declarat reprezentanți ai celor două domenii în cadrul NEXTFintechThe Bridge to Inclusive Finance, finala celui mai important program de accelerare pentru startup-uri fintech din România.

„Viitorul este al serviciilor fintech. Chiar și înainte de criza Covid-19, mediul financiar evolua rapid datorită progreselor tehnologice. Și nu vorbim doar despre servicii bancare online – acestea deja revoluționează modul în care persoanele fizice și companiile se finanțează. Vorbim și despre împrumuturi digitale peer-to-peer între proprietarii de întreprinderi mici. Evaluarea aplicației de credit, pe loc, chiar și în câmp, pe un dispozitiv mobil. Astfel de instrumente extind considerabil gradul de incluziune financiară pentru cei carora altfel le-ar fi dificil să acceseze finanțări”, a declarat Markus Aschendorf, Președinte al EFSE Development Facility

NEXTFintech este primul program de accelerare din România creat special pentru susținerea startup-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul serviciilor financiare. Programul a fost inițiat în 2020 de către Techcelerator cu sprijinul Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Sud-Estul Europei (EFSE Development Facility – EFSE DF).

4 startup-uri câștigătoare

11 companii participante au avut posibilitatea ca la finalul programului de accelerare să își prezinte produsele, progresele și să atragă fonduri din partea investitorilor. Startup-urile care și-au prezentat proiectele sunt:  22Trust Venture, AlphaBlock Technologies, ENSO Business, Finpathic, Investory Toy Factory, KidsFinance, Leaseman, OptimRent, Monett, TimedFX, ZoomReport.

La sesiunea de pitching au fost selectate de către juriul international cele 4 startupuri câștigătoare: 22Trust Venture, cu titlul de Best Product, LeasemanBest Start-up, Investory Best Pitch și ZOOM ReportPopularity Award

„Acest val de creștere a domeniului fintech se încadrează în cursul natural al tehnologiilor – acestea devin o parte tot mai importantă a vieții noastre și era normal să își facă simțită prezența și în sectorul financiar. Noile tehnologii aduc beneficii incontestabile clienților, oferind acces mai ieftin la produse financiare; prin urmare, ar trebui să joace un rol important în creșterea nivelului de incluziune financiară”, a afirmat Bogdan Mihai, Director Adjunct al Băncii Naționale a României – Direcţia Monitorizare a Infrastructurilor Pieței Financiare și a Plăților.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: