Stiri Tech

BNR și alte două bănci din regiune participă la NEXTFintech, accelerator pentru startup-uri

22 feb. 2021 < 1 min

BNR și alte două bănci din regiune participă la NEXTFintech, accelerator pentru startup-uri

Reading Time: < 1 minut

Bănci centrale, dar și private din România, Georgia și Macedonia de Nord, printre care Banca Națională a României, Banca Transilvania, TechVentures Bank sau TBC Bank Georgia vor participa pe 24 februarie la NEXTFintech – The Bridge to Inclusive Finance. Evenimentul virtual reprezintă finalul celui mai important eveniment de accelerare pentru startupuri fintech din România.

NEXTFintech este primul program de accelerare din România creat special pentru susținerea startup-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul serviciilor financiare. Programul a fost inițiat în 2020 de către Techcelerator cu sprijinul Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Sud-Estul Europei (EFSE Development Facility- EFSE DF). Companiile participante au posibilitatea ca la finalul programului de accelerare să își prezinte produsele, progresele și să atragă fonduri din partea investitorilor.

Evenimentul va avea loc pe 24 februarie, online, între orele 2:00 – 6:00 PM.

Printre speakerii NEXTFintech se numără reprezentanți ai băncilor centrale și private din România și din regiune, ai EFSE Development Facility, ai companiilor fintech și ai fondurilor de investitii.

Cele 11 startup-uri care au trecut prin cele 12 săptămâni de accelerare și care își vor prezenta proiectele pe scena virtuală a NEXTFintech sunt:  22Trust Venture, AlphaBlock Technologies, ENSO Business, Finpathic, Investory Toy Factory, KidsFinance, Leaseman, OptimRent, SSIF GOLDRING, TimedFX, ZoomReport.

Programul de accelerare NEXTFintech a inclus patru module de mentorat intensiv: vânzări & matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: