Stiri

Vlad Voiculescu despre vaccinare: sunt multe lucruri de învățat, sunt multe lucruri de îmbunătățit

ian. 12, 2021 2 min

Vlad Voiculescu despre vaccinare: sunt multe lucruri de învățat, sunt multe lucruri de îmbunătățit

Reading Time: 2 minute

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, marți, referitor la vaccinarea anti-COVID-19 că autoritățile implicate mai au multe „lecții de învățat”, afirmând că trebuie îmbunătățită printre altele și campania de comunicare, scrie Agerpres.

„Sigur, am putea să deschidem acum toate centrele pe care le planificăm, şi sunt peste 900, dar nu ne-ar ajuta neapărat. În momentul acesta trebuie să crească doar puțin capacitatea, ca să vaccinăm practic atât câte vaccinuri avem. Cred că e necesar să o luăm treptat și să o luăm treptat și pentru că sunt multe lucruri de învățat. Trebuie spus că nu totul a fost perfect în etapa I. Cei de la Comitetul național de coordonare a vaccinării au făcut o treabă foarte bună, dar nu totul a mers perfect. Sunt încă lecții de învățat și lecții de pus în practică, de exemplu cu platforma informatică, platforma de înscriere. Sunt multe lucruri de îmbunătățit și încercăm să le îmbunătățim. O bună parte din echipa pe care am adus-o la Ministerul Sănătății lucrează de dimineața până seara alături de oameni de la STS, tocmai pentru a îmbunătăți această platformă. De asemenea, campania de comunicare poate fi îmbunătățită și suntem conștienți de lucrul ăsta”, a declarat ministrul Sănătății într-o intervenție la B1TV.

Vlad Voiculescu a mai spus că până acum s-au pierdut foarte puține doze de vaccin, menționând că este bine să fie făcute liste de așteptare cu persoanele care vor să se vaccineze, pentru ca în situația în care unii cetățeni nu se prezintă la vaccin atunci când sunt programați, să fie chemate persoane de pe listele de așteptare.

În ceea ce privește vaccinarea cadrelor didactice, ministrul a susținut că este important ca profesorii și învățătorii să se imunizeze, dar a precizat că la fel de mult contează să se vaccineze și părinții elevilor.

Voiculescu a menționat, de asemenea, că redeschiderea școlilor reprezintă un obiectiv al Guvernului, dar nu a putut preciza dacă unitățile de învățământ vor fi redeschise începând cu cel de-al doilea semestru al anului școlar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: