Stiri Tech

Vodafone România, certificată cea mai bună rețea de date mobile din România

23 apr. 2019 < 1 min

Vodafone România, certificată cea mai bună rețea de date mobile din România

Reading Time: < 1 minut

Vodafone România a fost certificată drept cea mai bună rețea de date mobile din România, potrivit testelor realizate în martie 2019 de către compania independentă de testare a rețelelor de comunicații P3 communications GmbH din Germania.

Campania de măsurători s-a desfășurat în perioada 8-25 martie 2019, pe tot teritoriul României, pe un traseu aleator ales de către auditorul P3 communications. Măsuratorile au acoperit o distanță rutieră totală de 7000 km si un procent de 23% din populația României. 68% dintre măsuratori au fost efectuate în localități urbane si rurale, în timp ce 32% au fost efectuate pe drumurile rutiere. În urma acestora, Vodafone România a înregistrat cel mai mare punctaj pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile.
Este cea de-a cincea certificare anuală consecutivă oferită companiei Vodafone România de catre P3 communications, în urma măsurătorilor performanței rețelei.

Comparativ cu campania de certificare P3 anterioară, din luna decembrie 2017, Vodafone România și-a îmbunătățit calitatea și performanța serviciilor de date și voce mobilă, cu precădere în ceea ce privește serviciile de date mobile.

Campania de testare a reţelelor s-a desfăşurat pe traseul ce a inclus Timișoara, Chișineu-Criș, Salonta, Săcuieni, Carei, Seini, Baia Mare, Somcuța Mare, Cluj, Turda, Luduș, Iernut, Târgu Mureș, Reghin, Vatra Dornei, Gura Humorului, Salcea, Botoșani, Flămânzi, Podu Iloaiei, Iași, Săbăoani, Bacău, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Ianca, Măcin, Tulcea, Babadag, Constanța, Fetești, București, Corbii Mari, Slatina, Drăgășani, Râmnicu Vâlcea, Călimănești, Sibiu, precum şi pe drumurile rutiere dintre acestea.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: