CSR Stiri

Voluntari in era digitala

13 mai 2015 2 min

Voluntari in era digitala

Reading Time: 2 minute

Echipa “Let`s Do It!” vrea sa lanseze aplicatia care ii ajuta pe toti cei preocupati de curatarea Romaniei de deseuri, sa devina actori direct implicati in acest proces. Astfel, a realizat o campanie de crowdfunding in parteneriat cu compania de software QUALITANCE, care va dona cate un dolar pentru fiecare dolar donat de societatea civila.

Dupa ce a reusit sa implice 1 milion de voluntari in cea mai mare miscare sociala din tara, echipa “Let’s Do It, Romania!” face urmatorul pas in curatarea Romaniei de deseuri.

“Aplicatia “Let`s Do It!” te ajuta sa marchezi pe harta oricand, orice deseu intalnit in oras sau in natura pentru ca, apoi, sa fie transformata intr-o sesizare catre autoritatile in masura sa o curete. Echipa “Let`s Do It, Romania!” va monitoriza fiecare sesizare pentru a primi un raspuns in maximum 30 de zile, durata prevazuta de lege, iar voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata. Astfel, vrem sa incurajam romanii din intreaga tara sa ia initiativa ori de cate ori gasesc deseuri ilegale, printr-un instrument prietenos si usor de folosit, care raspunde intrebarii: ce pot face eu, ca cetatean, ca sa curat Romania de deseuri?” a declarat Anca Banita, Communication Manager “Let`s Do It, Romania!”.

Pentru a acoperi suma de bani necesara, romanii sunt invitati sa doneze pe platforma de crowdfunding Indiegogo.com la acest link pentru a strange 36 170 de dolari, suma care include atat costuri de dezvoltare si lansare a aplicatiei si platformei, cat si costurile campaniei de crowdfunding. Aceasta va continua timp de 40 de zile, iar fondurile stranse vor fi destinate dezvoltarii aplicatiei “Let`s Do It!” in Romania, pentru a fi preluata, in viitor, si de alte tari din „Let`s Do It, World!”, comunitatea internationala care a implicat pana in prezent 112 tari si 11 milioane de voluntari pentru o planeta curata.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: