Stiri Tech

Water Saver, o tehnologie pentru îngrijirea sustenabilă a părului

12 ian. 2021 < 1 min

Water Saver, o tehnologie pentru îngrijirea sustenabilă a părului

Reading Time: < 1 minut

L’Oréal a prezentat, în cadrul CES – Las Vegas, Water Saver, o tehnologie pentru îngrijirea sustenabilă a părului în saloanele de coafură și acasă, dezvoltată împreună cu Gjosa.

Dispozitivul L’Oréal Water Saver este deja disponibil în saloane L’Oréal din New York și Paris; lansarea globală va avea loc în perioada 2021 – 2022. Este estimat ca în următorii câțiva ani L’Oréal Water Saver să fie disponibil în mii de saloane, rezultând economii de apă remarcabile de până la aproape patru miliarde de litri de apă pe an. Un dispozitiv destinat uzului casnic va fi lansat ulterior.

Caracteristicile inovatoare ale noului dispozitiv L’Oréal Water Saver:

  • O viteză mare a apei și o reducere cu până la 80% a consumului de apă, în comparație cu spălarea convențională: dispozitivul L’Oréal Water Saver consumă doi litri de apă pe minut, față de standardul de uz casnic de opt litri, fără diferențe semnificative de presiune.
  • Tehnologia brevetată de aplicare, pentru o experiență nouă a îngrijirii părului: prin infuzarea direct în fluxul de apă a produselor de îngrijire a părului special concepute și micronizate, L’Oréal Water Saver generează picături de 10 ori mai mici, pentru o absorbție mai bună și o clătire mai rapidă.

Un tablou de bord și raportarea impactului: datele privind economisirea apei și a costurilor sunt monitorizate într-un tablou de bord însoțitor, care le furnizează proprietarilor saloanelor un istoric al tratamentelor utilizate, în plus față de monitorizarea reducerii consumului de apă, a energiei și a costurilor.

L’Oréal Water Saver a fost creat în urma parteneriatului dintre L’Oréal Technology Incubator și compania elvețiană de inovare durabilă Gjosa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: