Stiri Tech

Xiaomi a devenit lider mondial pe piața telefoanelor în iunie

9 aug. 2021 < 1 min

Xiaomi a devenit lider mondial pe piața telefoanelor în iunie

Reading Time: < 1 minut

Xiaomi a ajuns pe locul 1, în piața telefoanelor, în luna iunie la nivel global. Pentru al doilea trimestru a ocupat poziția fruntașă și în Europa.

Pentru prima oară în istoria companiei, Xiaomi a fost lider mondial pe piața smartphone-urilor în luna iunie, conform unei analize realizate de Counterpoint Research.

Xiaomi a vândut mai mult decât Samsung și Apple

Fără să ofere cifre concrete privind vânzările, Counterpoint spune că livrările Xiaomi au crescut cu 26% în luna iunie, comparativ cu luna mai. Astfel, firma chineză a ajuns să vândă mai mult decât Samsung şi Apple.

Analiza arată, însă, că Xiaomi a vândut aproape 800 de milioane de smartphone-uri din 2011, când a fost înființată.

Ascensiunea rapidă din ultimul an a Xiaomi este pusă, în primul rând, pe seama căderii Huawei. Xiaomi a fost compania care a știut cel mai bine să preia utilizatorii pierduți de Huawei, în urma embargoului american, care interzice companiei chineze să folosească softul Android.

În luna iunie, Xiaomi a profitat și de faptul că Samsung a produs mai puține smartphone-uri. Fabrica din Vietnam, una dintre cele mai importante pentru producătorul coreean, și-a redus mult producția din cauza pandemiei de COVID-19.

Photo 118074986 © Wuwei1970 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: