Companii Finanțe Stiri

Western Union se extinde in Cuba

21 mart. 2016 2 min

Western Union se extinde in Cuba

Reading Time: 2 minute

Compania Western Union, unul din liderii globali in servicii de plati, a anuntat astazi ca isi lanseaza serviciile de transfer bani in Cuba. Serviciile Western Union vor fi accesibile atat persoanelor de origine cubaneza cat si non-cubaneza, lansarea lor in Cuba fiind posibila ca urmare a schimbarilor survenite in legislatia si politicile de reglementare din SUA.

Pentru prima data dupa o jumatate de secol, cubanezii si oamenii de alta cetatenie aflati oriunde in lume se vor putea alatura contemporanilor lor din SUApentru a trimite bani in Cuba, in doar cateva minute, prin platforma transfrontaliera Western Union, arata compania, intr-un comunicat de presa. Conform estimarilor companiei, serviciul urmeaza sa fie activat treptat, pana la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2016.

„Ca prima companie americana care dispune de capacitatea de a transfera bani din intreaga lume catre Cuba, Western Union saluta schimbarile legislative si de reglementare efectuate de Guvernul american care ne permit acum sa oferim aceste servicii pietei cubaneze,” a declarat Odilon Almeida, presedintele Western Union pentru Americi si Uniunea Europeana.

Banii pot fi trimisi membrilor familiei si altor cetateni cubanezi pentru cheltuieli de fiecare zi si ca sprijin personal sau pentru activitati economice private.

„Este un privilegiu sa conectam persoanele de origine cubaneza de aproape oriunde din lume cu comunitatea lor de acasa, in doar cateva clipe. Mai mult, participam la un moment istoric prin asocierea noastra cu un anticipat multiplicator economic care va aparea odata cu injectarea de fluxuri de bani in Cuba”, a adaugat Odilon Almeida.

„Asa cum am descoperit in alte parti ale lumii, odata cu extinderea transferurilor de bani se constata oimbunatatire a standardului de viata, ceea ce vom vedea si in Cuba, contribuind la procesul economisiresau chiar la cel de realizare deinvestitiiin mici afaceri”, a aratat Odilon Almeida, presedintele Western Union pentru Americi si Uniunea Europeana.

Experienta globala acumulata de Western Union arata ca, atunci cand clientii s-au obisnuit cu accesul facil la fluxuri de bani, acestea infloresc pe noi canale. Accesul la servicii financiare comode, pe o arena financiara globalizata este important pentru forta de munca din ce in ce mai mobila si s-a dovedit un aspect la fel de important precum progresul economic al unei natiuni.

Cei care trimit sume de bani de pe intreg cuprinsul lumii se pot astepta la aceeasi viteza, in minute, de transfer a sumelor de bani catre Cuba, cu plata in moneda locala. Ei pot folosi optiunile multi-canal de trimitere puse la dispozitie de Western Union – ghiseele de retail, transferul mobil, digital sau contul bancar, acolo unde fiecare dintre acestea sunt disponibile – pentru a trimite bani, iar destinatarii din Cuba isi pot ridica banii de la peste 490 de locatii ale agentilor de pe cuprinsul celor 16 provincii si 168 de municipalitati ale Cubei. Populatia de origine cubaneza dinafara Cubei este estimata la 1,4 milioane de persoane in 2015. Majoritatea acestora sunt in America de Nord, de Sud si Centrala, in zona Caraibelor, in Uniunea Europeana si in tarile CSI. Aproape 96% dintre aceste persoane sunt concentrate in cinci tari, respectiv in SUA, Spania, Italia, Mexic si Canada. In total, persoanele de origine cubaneza se gasesc intr-un numar de 72 de tari .

In anul 2013, transferurile de cash catre Cuba au atins nivelul de 2,8 miliarde USD, un procent de 90% din aceste trimiteri avandu-si originea in SUA. Sumele de bani ajung la 62% din gospodariile cubaneze, sustinand circa 90% din piatacomertului cu amanuntul siasigurand mii de locuri de munca.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: