Creativitate Lifestyle

Workshop-uri foto-video de călătorie prin Itinerama – Explorator în Bărăgan

15 iul. 2020 2 min

Workshop-uri foto-video de călătorie prin Itinerama – Explorator în Bărăgan

Reading Time: 2 minute

Proiectul Itinerama – Explorator în Bărăgan derulează 4 workshop-uri despre fotografia și videografia de călătorie în patru orașe din Câmpia Română care urmează să fie redescoperite sub îndrumarea a doi experți în imagine – fotograful Răzvan Voiculescu și videografa Adriana Lucaciu.

Timp de două zile, în fiecare dintre cele patru orașe (București, Slobozia, Călărași și Brăila), artiștii vizuali Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu, vor preda tehnici de teorie și practică foto & video de travel. Platforma Itinerama este un proiect Asociația Maia și Triptago SRL.

“Întâi înțelegem cum gândim fotografia și apoi ieșim la vânătoare. Cursanții vor învăța să surprindă atmosfera care, aparent , sună foarte banal, dar e foarte complicat pentru că e formată din multe elemente: clădiri istorice, oamenii de pe stradă și lumina pe care o simți acolo unde ești”, spune fotograful Răzvan Voiculescu.

Atelierele au loc în București (18-19 iulie), Slobozia (25-26 iulie), Călărași (1-2 august), Brăila (8-9 august), iar costul de participare este de 90 de lei / persoană și se achită exclusiv online.

În cadrul fiecărui atelier se va genera conținut foto și video, acesta urmând a fi prezentat în cadrul mai multor expoziții ce vor avea loc în perioada septembrie – noiembrie 2020. La finalul fiecărui atelier se vor crea o colecție de câte 10 imagini (câte una pentru fiecare participant în parte) și un montaj video tip city walk (clip de prezentare turistică al fiecărui oraș-gazdă în parte).

Materialele astfel generate vor fi expuse în cadrul unei expoziții fizice la București la Târgul de Turism al României (noiembrie 2020), în cadrul unei expoziții fizice la Londra la World Travel Market (noiembrie 2020) și, ulterior, în cadrul unei expoziții digitale pe site-ul itinerama.ro.

Fiecare participant va fi menționat în cadrul expozițiilor ca autor al fotografiei selectate spre expunere, respectiv în cadrul echipei de realizare a clipului video tip city wall.

Adriana Lucaciu scrie despre călătorii de peste 10 ani, împărtășindu-și experiențele din deplasare prin fotografii și clipuri video pe minicalatorii.ro – primul blog de călătorii cu copii din România. A urmat un stagiu de pregătire de fotografie documentară în cadrul ICP New York și a deprins mesteșugul montajului video din pasiune.

Cunoscut fotograf român, Răzvan Voiculescu a studiat fotografie și design la Institutul de Arte din Copenhaga, iar în ultimii 20 de ani și-a dedicat activitatea unor proiecte de anvergură foto-video din care au rezultat 15 albume de artă fotografică (1999 – 2019) și 9 scurt metraje documentare cu diverse teme: portret, peisaj, România rurală, nud și arhitectură.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: