Stiri Tech

Youkno, aplicație cu AI pentru retenția angajaților

28 mai 2019 3 min

Youkno, aplicație cu AI pentru retenția angajaților

Reading Time: 3 minute

Youkno, aplicația mobilă care integrează procesele de inducție a noilor angajați, a fost lansată azi oficial în România. Youkno înglobează tehnologie de inteligență artificială iar investiția făcută până acum pentru dezvoltarea acesteia se ridică la aproximativ 900.000 euro. Aplicația este produsă de compania canadiană Rebounty Inc., iar HPDI (Human Performance Development International) este distribuitorul exclusiv al Youkno în România.

Aplicația  include anumite caracteristici specifice, precum: analiza comportamentului utilizatorului și recompensarea acestuia, în așa fel încât să-i îmbunătățească performanța; un motor care face recomandări legate de generarea unui conținut relevant;  auto-clasificarea diferitelor subiecte puse în discuție; detector anti-fraudă bazat pe analizarea comportamentului utilizatorului față de alți participanți la discuție; auto-sugerarea de acțiuni menite să suscite interesul și să crească interacțiunea angajaților; direcționarea  automată a conținutului către persoanele care pot ajuta la rezolvarea respectivei probleme.

„Una dintre marile probleme din prezent este cea a retenției angajaților. Iar oamenii pleacă, de cele mai multe ori, pentru că procesul de inducție nu s-a realizat corespunzător. Practic, la începutul perioadei de angajare ei nu știu exact ce au de făcut și nu le e clar care e scopul activității lor, nu simt care este valoarea lor în companie, nu au sentimentul de apartenență la echipă și la organizație. Youkno vine să rezolve acest neajuns, prin prelungirea curbei de învățare și prin faptul că este o platformă care încurajează oamenii să discute deschis despre cunoștințele, nelămuririle, nevoile și sarcinile lor, pentru a găsi soluții și a acționa cât mai repede și mai bine. Ne-am dorit să lărgim paleta de servicii, prin acest instrument complex care este orientat spre găsirea de soluții și care face un pas mai departe de zona de training și consultanță, asigurându-ne că angajații sunt mulțumiți și performanți”, a declarat azi Petru Păcuraru, fondator și Managing Partner al HPDI, la o întâlnire cu presa.

Un studiu realizat recent de către publicația internațională Harvard Business Review a evidențiat că primele 100 de zile de angajare sunt critice, iar angajații sunt cei mai predispuși să părăsească companiile, din trei motive: nu știu ce să facă, nu știu cum să facă și nu știu de ce să facă. Youkno a fost gândit ca o soluție pentru aceste blocaje, scopul său fiind de a crește unitatea echipelor şi de a spori performanța şi implicarea. Angajații pot folosi platforma Youkno în mod anonim, astfel încât să se simtă liberi să își exprime opiniile, fără teama că vor fi judecați. De asemenea, aplicația este ușor de folosit, iar utilizatorii pot crea postări în care să pună diverse întrebări legate de subiecte profesionale și pot încărca mai multe tipuri de conținut: documente în format Word, PDF, fișiere video sau audio. Un aspect care poate crește interesul, este posibilitatea de a obține recompense pentru cele mai bune soluții oferite. Astfel, oamenii sunt mai implicați, iar satisfacția lor crește, dat fiind că indiferent de generația din care fac parte, cu toții își doresc să le fie recunoscute realizările și cunoștințele. Aplicația are și opțiuni pentru realizarea de sondaje sau de a solicita răspunsuri oficiale, din partea managementului.

“Am început dezvoltarea Youkno în 2017, iar în acest moment aplicația este matură și am dezvoltat variantele pentru sisteme de operare android și iOS. Estimăm că în toamna lui 2019 vom lansa și aplicația web, iar în următoarele luni vor apărea și module noi: modul de joc de roluri, de management de proiecte, de evenimente, modul pentru evaluări și pentru recrutare. Youkno este un instrument potrivit pentru facilitarea proceselor de inducție, de training și follow-up în urma trainingului, dar este foarte util și în comunicarea internă pentru grupuri mari, de la câteva sute la câteva mii de persoane, precum și în ușurarea activității departamentelor de vânzări și operațiuni. În afară de România, aplicația a fost lansată în Canada, iar până la finalul acestui an, ne vom face intrarea și în SUA. Pentru 2020, avem în plan lansarea Youkno pe piețele europene”, a completat Doru Droșcaru, Chief Product Officer al Youkno, prezent la eveniment.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: