Tech

Zid contra hackerilor

26 apr. 2019 4 min

Zid contra hackerilor

Reading Time: 4 minute

Compania americană de securitate informatică SonicWall pregătește consolidarea prezenței în România. Cosmin Vîlcu, Territory Account Manager for CSEE la SonicWall, ne-a detaliat ce înseamnă să protejezi businessul companiilor în 2019.

Dintr-un birou cu câțiva angajați care țin legătura cu distribuitorii produselor sale de cybersecurity, compania americană SonicWall pregătește dezvoltarea unei puternice filiale locale, cu până la 50 de angajați. Complexitatea hărții geopolitice, în care anumite forțe economice globale și-au consolidat prezența în regiune, determină investiții pe mai multe planuri, inclusiv în securitate informatică, din partea companiilor americane. “SonicWall furnizează un portofoliu complet de soluții de
securitate pe piața din România, atât pentru companiile mici și mijlocii, cât și pentru marile corporații sau organizații guvernamentale precum cele din domeniul educației. Avem în prezent și vom avea mereu un model comercial bazat pe rețeaua de parteneri (canal de distribuție), ceea ce permite colaborarea îndeaproape cu distribuitorii și resellerii în cadrul unui program numit SecureFirst”, spune Cosmin Vîlcu, Territory Account Manager for CSEE  la SonicWall.

Odată înscriși în programul dedicat SecureFirst, partenerii au acces la numeroase resurse disponibile în So­nicWall University, unde pot dobândi cunoștințe solide în domeniul securității IT. O pregătire bună în acest domeniu deschide noi orizonturi către o bază de clienți mai mare și un potențial de business pe măsură. “Vom continua să investim în piața locală, în creșterea rețelei de parteneri cu care vom lucra îndeaproape pentru a oferi companiilor care activează în România cele mai potrivite soluții de securitate cu ajutorul cărora să se poată concentra mai mult pe obiectivele principale de business și mai puțin pe securizarea rețelelor”, explică reprezentantul companiei americane de securitate informatică. Partenerii principali ai SonicWall în România sunt Network One Distribution (NOD) și Asbis, vânzările companiei americane crescând anual cu 30% în ultimii ani, de ordinul câtorva sute de mii de euro.

Investiții în R&D

În ultimii doi ani, SonicWall a investit masiv în cercetare-dezvoltare pentru a lărgi portofoliul de produse, iar extinderea din ultimii ani a companiei a însemnat angajarea de specialiști la nivel local care să sprijine rețeaua de parteneri din fiecare țară și să îmbunătățească vizibilitatea companiei pe piață. Compania a lansat peste 40 de produse noi și versiuni îmbunătățite, care au avut nevoie de scrierea a peste 160 de milioane de linii de cod. Astfel, deși acum doi ani portofoliul SonicWall era format din echipamente firewall preponderent pentru IMM-uri, acum produsele sale se adresează în egală măsură și companiilor mari și foarte mari. “În plus, am lansat noi soluții care anterior nu existau în portofoliul nostru, precum produse de securizare a e‑mailurilor, de accesare a rețelelor de la distanță, aplicații web de tip firewall și soluții de securitate pentru end-point (punctele de lucru, indiferent că sunt laptopuri / desktopuri sau dispozitive mobile). Toate aceste soluții sunt gestionate prin intermediul serviciului cloud-based Capture Security Center”, spune Cosmin Vîlcu.

În ceea ce privește tendințele atacurilor ciberinformatice din ultimul an, se remarcă o creștere la nivel global a încercărilor de phishing, a elementelor malware și a atacurilor de tip ransomware. Ultimele două categorii au cunoscut o creștere de 22%, respectiv 120%. Pentru reducerea acestor  incidente, aproximativ 70% din traficul total de date de pe internet este criptat. Cu toate acestea, hackerii găsesc și ei noi metode de criptare a atacurilor astfel încât să treacă nedetectate. Dacă sistemele firewall nu sunt suficient de performante, atunci atacurile vor lovi în inima organizațiilor. “Soluțiile firewall ale SonicWall rulează o inspectare profundă a traficului criptat și blochează imediat orice malware detectat. Orice formă de atac poate cauza pagube semnificative unei organizații, atât ca reputație, dar și financiar. Unele companii care au sufe­rit astfel de atacuri masive nu și-au mai revenit niciodată. Considerăm că este foarte importantă optarea pentru soluții de securitate cu o istorie dovedită și care au la bază o activitate de cer­cetare susținută”, explică reprezentantul SonicWall.

Securizare în Cloud

Aplicaţiile în cloud sunt vitale pentru activităţile de producţie, vânzări și comunicaţii ale organizaţiilor şi constituie tot mai mult o ţintă a atacurilor. “Oriunde este o conexiune la internet există și un risc cibernetic, există întotdeauna persoane rău-intenționate care vor dori să facă bani într-un mod cât mai facil, indiferent dacă este ilegal. Aceste riscuri iau forma unor atacuri care pot viza bănci, companii telecom și orice alte organizații care stochează date personale și care pot fi valorificate de către hackeri pe piețele globale”, spune oficialul de la SonicWall. Pentru a contracara variante malware nemaiîntâlnite, atacuri de phishing direcţionate, preluarea conturilor din cauza datelor de autentificare compromise şi pierderea datelor din cloud, Cloud App Security 2.0 asigură protecţie în timp real pentru aplicaţiile SaaS esenţiale pentru companii, precum Office 365, G Suite, Box şi Dropbox. Când organizaţiile fac tranziţia la aplicaţiile cloud sau SaaS, datele lor importante sunt mutate în infrastructura partajată, iar perimetrul tradiţional dispare. Administratorii trebuie să aibă însă și în cloud vizibilitate completă şi control al accesului în interiorul reţelelor proprii, trebuie să poată controla securitatea şi să aplice o protecţie puternică împotriva ameninţărilor şi pierderii datelor, folosind politici care ţin cont de risc şi de conformitate.

Statistici îngrijorătoare

Potrivit ultimelor rapoarte generate cu ajutorul Capture Threat Network, rețea cu peste un milion de senzori amplasați la nivel global, de la începutul anului au fost înregistrate 715,8 millioane de atacuri malware (o scădere cu 31% față de ianuarie 2018), 345,3 de miliarde de încercări de intruziune (12% creștere), 19 milioane de atacuri de tip ransomware (49% scădere), 341.196 amenințări criptate (32% creștere). Cele peste 31.000 de noi versiuni de atacuri identificate de SonicWall (mai mult de 1.000 descoperite zilnic), în creștere cu 102% față de anul trecut, sunt îngrijorătoare pentru companiile din întreaga lume.

USB,  veriga slabă

Dispozitivele USB pot reprezenta o ameninţare serioasă la adresa securităţii reţelei, având posibilitatea de a purta cu ele malware, ransomware și viruşi pe care le pot transfera ușor prin rețea către toate punctele de acces finale. Noua funcţie Device Control din cadrul Capture Client permite organizaţiilor să reducă expunerea prin blocarea dispozitivelor necunoscute sau suspecte. Se pot crea politici de securitate pentru trecerea pe lista de permisiuni a dispozitivelor sigure, precum imprimantele sau echipamentele mobile de stocare, şi reducerea plajei de ameninţări. Spre deosebire de soluţiile antivirus existente, în cazul unei infectări, sistemele nu mai trebuie trecute în starea offline pentru investigaţii și/sau curățarea stațiilor de lucru.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: