BizRemote by certSIGN Stiri

10% dintre români vor petrece Paștele alături de familie și prieteni

apr. 17, 2020 2 min

10% dintre români vor petrece Paștele alături de familie și prieteni

Reading Time: 2 minute

1 din 10 români nu va respecta limitările impuse de autorități și va petrece Paștele în deplasare

Anul acesta, majoritatea românilor vor petrece Paștele acasă, ca răspuns la epidemia de coronavirus, după cum arată rezultatele unui studiu realizat de forma de cercetare MKOR Consulting. Potrivit sondajului, 9 din 10 români vor petrece Paștele alături de parteneri, copii sau chiar singuri și chiar 3% dintre respondenți au precizat că nu vor sărbători deloc anul acesta Paștele.

Peste 10% dintre români afirmă totuși că vor petrece sărbătorile pascale alături de familia extinsă și de prieteni, cu care nu locuiesc. Aceștia sunt mai ales elevi și studenți, care revin acasă în mod obișnuit în această perioadă.

Comportamentul de respectare a izolării în perioada Paștelui se află în corelație cu faptul că 80% dintre români simt o teamă peste medie, în ceea ce privește posibilitatea de a fi infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, jumătate sunt persoane cu venituri peste medie, iar 43% au studii superioare.

Cele mai puțin îngrijorate categorii sunt elevii și studenții și persoanele cu studii sub medie (școală generală și profesională).

La nivelul populației, teama față de posibilitatea infectării cu noul coronavirus este moderată, respectiv 4.18 dintr-un total de 7 puncte. Dintre categoriile profesionale, muncitorii sunt cei mai îngrijorați, aceștia fiind și cei mai expuși riscului, întrucât specificul muncii nu le permite lucrul de acasă (75% nu pot lucra de acasă, conform studiului publicat de MKOR Consulting în 2 aprilie a.c.).

“Paștele are o însemnătate aparte în cultura românească, iar decizia de a petrece această sărbătoare departe de familie și cei apropiați este una grea. Dorul de copiii lăsați la bunici, imposibilitatea de a-și vizita membrii familiei, prietenii sau partenerii este dureroasă, zilele acestea, mai mult ca niciodată.
Totuși, cei mai mulți dintre români au înțeles că este mai bine să stea acasă, pentru propria siguranță, dar și a celor din jur.” a menționat Corina Cimpoca, fondator MKOR Consulting.

Foto: © Roman Samborskyi | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: