Analize Lifestyle Stiri

Studiu: Peste 58% dintre români consumă 2-3 cafele pe zi

aug. 3, 2020 2 min

Studiu: Peste 58% dintre români consumă 2-3 cafele pe zi

Reading Time: 2 minute

Mai mult de jumătate dintre participanții la un studiu realizat de xpresscups, serviciul de abonament la cafea de specialitate, spun că beau între două și trei cafele pe zi. În ceea ce privește rețetele, 34% preferă espresso, 44,3% cappuccino sau latte, iar 21,7% Americano sau Long Black.

Studiul xpresscups s-a desfășurat în luna iulie 2020 pe un eșantion de 221 de respondenți din țară. Dintre respondenți, 45,7% au declarat că preferă să consume cafea de specialitate, iar majoritatea preferă cafeaua preparată la espressor.

În ceea ce privește obiceiurile de achiziție, 73% dintre respondenți își achiziționează cafeaua de la magazin / supermarket, 38% din cafenele, și doar 25,8% online. Reprezentanții xpresscups consideră că mediul online poate prezenta cele mai bune oportunități logistice pentru comercializarea cafelei de calitate, proaspete.

Cafeaua boabe este preparată de aproape două treimi dintre participanții la studiu, 65,6% cumpărând-o în această formă, în timp ce 34,4% cumpără cafea măcinată.

Espressorul este preferat în prepararea cafelei de 61,1% dintre respondenți, în timp ce 42% aleg ibricul, 18% filtrul și 13,6% aleg cafeaua preparată cu V60/Moka/Chemex.

Startup-ul românesc xpresscups, fondat de Cătălin Modorcea, s-a lansat în mai 2020, după ce a primit o investiție inițială de 10.000 de euro din partea lui Narcis Nedelcu. Abonații primesc lunar cafeaua lor de specialitate preferată acasă, alături de instrucțiuni de preparare și de oportunitatea de a face parte dintr-o comunitate dedicată. În acest moment, varietățile de cafea pe care le pune la dispoziție xpresscups includ: Costa Rica El Perezoso, Ethiopia, Kenya, Peru San Pedro, Rwanda și Roaster’s espresso.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: