Companii Stiri

Plus 51% pentru Teilor in 2015

20 ian. 2016 2 min

Plus 51% pentru Teilor in 2015

Reading Time: 2 minute

Lantul de magazine Teilor a inregistrat o cifra de afaceri de 31 de milioane de lei in 2015, cu 51% fata de cea din anul 2014 (cand cifra de afaceri a fost de 20,5 milioane de lei). Bijuteriile incrustate cu diamante au constituit 36% din vanzarile totale, in timp ce, in anul 2014, bijuteriile incrustate cu pietre pretioase au reprezentat 24% din vanzarile anuale.

Cea mai populara categorie este cea a cerceilor incrustati cu diamante, urmata de inelele cu diamante (in care nu sunt incluse inelele de logodna). Verighetele au adus 4,5 milioane de lei din cifra de afaceri a anului 2015.

Teilor in 2015

In 2015, brandul de bijuterii Teilor si-a extins reteua cu cinci magazine in Bucuresti si alte cinci in orase din tara.

In prima trimestru al anului trecut, compania a deschis trei magazine in capitala, in: AFI Palace Cotroceni, Mega Mall si Promenada, iar in luna decembrie au fost inaugurate alte doua puncte comerciale, aflate in Bucuresti Mall si Unirea Shopping City.

Dintre punctele comerciale deschise in 2015 in orasele mari din Romania, cea din Brasov (Coresi Shopping Resort) a fost prima, urmata de magazinele Teilor din Cluj-Napoca (Iulius Mall), Iasi (Palas Mall), Craiova (Electroputere Parc Mall) si Pitesti (Pitesti Mall). Aria totala a acestor puncte comerciale este de 636 m2, iar investitia in decorarea si mobilarea magazinelor a depasit suma de 1.500 euro/ m2, transformand investitia totala in amenajarea magazinelor intr-o suma mai mare de 1 milion de euro (fara a se lua in calcul valoarea bijuteriilor aflate in stocurile punctelor comerciale).

Teilor in 2016

In anul 2016, Teilor va continua expansiunea retelei de magazine, cu accent pe orasele mari cu peste 200.000 de locuitori, a caror piata a fost analizata in amanunt. Primele orase care apar pe harta Teilor in acest an sunt Constanta si Timisoara, urmate de Bucuresti, unde se va deschide o noua locatie in cadrul centrului comercial Park Lake.

Cifra de afaceri estimata pentru anul 2016 este de 42 de milioane de lei si o parte din aceasta suma se va datora segmentului online. Teilor detine magazinul online www.bijuteriateilor.ro si in urma unei analize s-a observat o crestere a numarului consumatorilor interesati sa achizitioneze online bijuterii din aur si din pietre pretioase.

In 2017, Teilor si-a propus sa deschida noi puncte comerciale in Cluj-Napoca si Timisoara. Compania analizeaza, de asemenea, si posibilitatea de a se extinde in afara Romaniei, insa aceasta varianta nu este luata in calcul inainte de 2018.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: