Analize Companii Stiri

195 de producători locali livrează direct în magazine în mai puțin de 24 de ore

17 iul. 2020 2 min

195 de producători locali livrează direct în magazine în mai puțin de 24 de ore

Reading Time: 2 minute

Prin programul Mega Image – „Gusturi românești de la gospodari”, 195 de producători locali cultivă responsabil legume și fructe de sezon pe o suprafață de peste 130 de hectare în zone renumite din întreaga țară. Ei cultivă doar în sistem tradițional, direct pe sol, beneficiind de sprijin și implicarea Mega Image pentru semințe, fertilizanți, biostimulatori, tratamente fitosanitare și metode de combatere integrată a agenților patogeni.

Programul e unic pe piața de retail din România prin echipa Mega Image coordonată de un inginer agronom, care le oferă producătorilor consultanță pas cu pas, de la analiza solului și a apei, la planificarea culturilor, până la tratarea culturii pe perioada creșterii și verificarea finală înainte de livrare în magazine.

În programul Gusturi românești de la gospodari se pune un accent foarte mare pe gustul, siguranța și calitatea legumelor, iar parteneriatul cu toți acești producători locali din program este pe termen lung. Ei primesc de la Mega Image o afacere la cheie și au consultanță specializată de la planificarea culturii în iarnă, la rețete personalizate și tot ce au nevoie pe parcurs.

În final, siguranța producției este asigurată prin prețuri sigure și preluarea întregii producții. Mai mult, Mega Image investește în certificarea lor Global GAP, care le atestă mai departe calitatea produselor.

Toate soiurile de legume și fructe „Gusturi românești de la gospodari” sunt selectate atent pentru gust și sunt cultivate doar tradițional, direct în sol, în solarii sau în livezi atent supravegheate. Tratamentele se fac la recomandarea inginerului agronom, iar la unele legume dăunătorii sunt combătuți preponderent biologic. Totul pentru a păstra gustul bun, curat și sănătos, de la țară.

Din fermă, direct la raft, în mai puțin de 24 de ore de la cules

Legumele de sezon sunt livrate zilnic de producătorii locali direct în depozitele Mega Image, unde trec de procesul final de control de calitate pentru a ajunge în magazine proaspete, imediat după cules: roșii, ardei bianca, salată verde, castraveți cornișon, ardei kapia și vinete.

Fructele de vară, dulci și gustoase, ajung direct din livadă, din zone cu tradiție: cireșe, caise, fructe de pădure, prune, mere, pepeni.

Programul „Gusturi românești de la gospodari” crește an de an cu noi fermieri care se alătură, cei mai mulți venind la recomandarea celor existenți. O nouă zonă legumicolă care a crescut foarte repede este Corabia, din județul Olt, cu 28 de fermieri care au intrat în program în 2019, ajungând la 65 în total în acest an, cu suprafețe dublate de cultivare de la un an la altul.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: