Antreprenori by eMAG BizRemote by certSIGN Stiri

Doi studenți au creat o hartă a producătorilor locali români

20 apr. 2020 2 min

Doi studenți au creat o hartă a producătorilor locali români

Reading Time: 2 minute

Doi tineri din Vrancea, foști elevi ai Colegiului Național “Emil Botta” din Adjud, în prezent studenți la  Politehnică în București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, respectiv Matematică -Fizică (Universitatea din București), au lansat Harta Producătorilor Locali Români, o platformă prin care se dorește facilitarea interacțiunii dintre consumatori și producătorii locali din România.

Platforma nu este un magazin online, ci o listare a producătorilor din mai multe categorii (produse agro-alimentare, băuturi, decorațiuni, ambalaje, produse textile, industria lemnului, sticlărie etc). Cei înscriși în platformă, care este gândită ca o hartă online, pe județe, pot vedea producători din toate domeniile, cu care ulterior pot colabora. Producătorii locali pot fi apelați telefonic sau pot fi contactați pe propriul site.

Andrei-Leonard Ilie și Mihail Feraru vor ca prin acest proiect să vină în sprijinul persoanelor fizice și juridice, astfel încât acestea să găsească în apropierea lor firmele de care au nevoie și să contribuie astfel la dezvoltarea economiei locale.

”Am creat un ecosistem în care poți vedea în împrejurimi producători din toate domeniile și să colaborezi cu ei, sprijinind astfel economia țării. Nu ne limităm la produse alimentare, în platformă vor fi toate tipologiile de producători locali”, a explicat Andrei-Leonard Ilie pentru Ziarul de Vrancea

”Ecosistemul este unul foarte simplu: intri în platformă, găsești în apropiere, pe hartă, producătorul și, prin apel telefonic, poți discuta și poți comanda prin metode stabilite cu el, produse”, a mai precizat Andrei-Leonard Ilie.

Conceptul “Harta Producătorilor Locali Români” este unul diferit față de restul platformelor din România, spun cei doi tineri. 

”Prin intermediul acestei hărți, noi dorim să punem locațiile tuturor producătorilor locali, însoțite de nume, descriere și date de contact. În felul acesta, am creat un ecosistem foarte ușor de înțeles și folosit de orice categorie socială, îti trebuie doar o conexiune la internet, iar, deschizând harta, te va duce direct în apropierea ta și vei vedea cei mai apropiați producători, îi poți filtra dupa nevoile tale”, explică cei doi studenți pe pagina platformei lor.

Platforma este gratuită, atât pentru consumatori, cât și pentru producători.

Cei doi tineri caută colaboratori pentru a dezvolta mai departe platforma, din toate domeniile, inclusiv firme interesate de colaborări și donații. 

În prezent, platforma reunește aproximativ 140 de producători, dar numărul de înscrieri a depășit 300, inițiatorii proiectului anunțând că în zilele viitoare vor fi introduși și restul.  Cei interesați să se înscrie, o pot face aici

Foto: © Catalina Zaharescu Tiensuu | Dreamstime.com

One Comment
  1. Recrutare
    Felicitari, ar trebui facuta si o harta a recrutarilor pt. Romania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: