Interviuri Lifestyle Oamenii Biz

20 la puterea 20: Dragoș Ser

20 mai 2019 3 min

20 la puterea 20: Dragoș Ser

Reading Time: 3 minute

Sunt 20 de tineri care privesc altfel România de mâine și fac deja pași spre următorii 20 de ani. Un proiect inițiat de Biz și Metropolitan Life la aniversarea a 20 de ani în România. Află ce îi pasionează, cum reușesc să lupte pentru lucrurile în care cred și cum văd lumea de mâine.

Dragoș Ser

A debutat în cea mai importantă competiție internă de rugby din România cu CSM București, echipă cu care a cucerit și Cupa României.

Dragoș Ser – 20 de ani-, campion național la rugby

Cu ce te ocupi acum?

În momentul de față fac rugby de performanță la CSM București, iar în paralel fac și Facultatea de Educație Fizică și Sport la Universitatea Româno-Americană, în anul II. Fac parte și din echipa națională de U20, fiind căpitanul acesteia, și din această săptămână sunt și component al naționalei de seniori.

Ce-ți place cel mai mult să faci?

Cel mai mult îmi place să fac rugby, el ocupă un loc foarte important în viața mea, ajungând un mod de viață până la urmă.

Care sunt performanțele tale de până acum?

Campion național U14.

Campion național U16.

Vicecampion național U18. Și un loc 3 la U18 la Campionatul European din Franța din eșalonul din care făceam parte.

Locul 3 național la rugby în 7 la U18.

Cupa României la seniori cu CSM București. 

Cel mai bun junior din România în anul 2016.

O recomandare/un sfat pentru tineri (de vârsta ta sau mai mici)?

Un sfat pentru cei mai tineri decât mine sau de vârsta mea ar fi că dacă își doresc ceva cu adevărat, să muncească pentru acel lucru. În ziua de azi nimic nu cade din cer sau nimic nu vine de-a gata. Nu trebuie doar să ne plângem și să spunem că afară este mai bine.

Ceva ce ai învățat de la mama/tata/cineva apropiat din familie și vrei să transmiți mai departe?

Un lucru pe care l-am învățat și pe care mama cred că a vrut să îl înțeleg încă de mic este că indiferent de ce se întâmplă sau peste ce probleme dai în viață, nu trebuie să renunți niciodată. Asta am simțit că mi-a transmis de fiecare dată când i-am cerut un sfat sau când a văzut că eram în anumite perioade mai proaste. Cred că așa ar trebui să procedăm fiecare dintre noi, nimic din ce este bun nu va veni ușor sau fără muncă. 

Ce îți place în România zilelor noastre?

Iubesc România pentru că sunt român. Aici am familia, prietenii, aici m-am născut. Ba mai mult de atât, m-am născut la malul Mării Negre, în Costinești, cum am zis și anterior. România are oameni frumoși, veseli, ospitalieri și valoroși în toate domeniile, am văzut asta în toată țara pe unde m-am plimbat cu sportul sau în vacanțe.

Imaginează-ți orașul în care locuiești sau România peste 20 de ani. Cum ar arăta sau cum ți-ai dori să arate?

Peste 20 de ani, mi-ar plăcea să văd România mai fericită și practicând cât mai mult sport. Pentru că sportul înseamnă sănătate, disciplină, ambiție, altruism și mult sacrificiu până la urmă, dar și satisfacție. Sportul te educă, te învață să pierzi, dar și să câștigi. 

Îmi place să mă îmbunătățesc în fiecare zi cu câte ceva, mereu să aduc un plus.

Unde te vezi locuind / muncind peste 20 de ani?

Nu știu unde voi locui sau voi munci peste 20 de ani. Nu știi niciodată unde te duce viața. Dar știu sigur că indiferent unde mă voi afla, sufletul meu va fi aici, în România, și inima mea va bate românește. Mi-ar plăcea să pot contribui la bunul mers al lucrurilor făcute responsabil în țara mea. Nu mi-a fost niciodată rușine că sunt român și chiar am fost mereu mândru și așa vreau să și rămân.

Personalitatea ta preferată? De ce?

Nu pot zice că am un artist sau un sportiv care îmi place 100%. Mă uit după jucători cu același post ca și mine sau persoane care să mă inspire. Trebuie să îți iei ce este mai bun de la fiecare om, fiecare are lucruri bune și lucruri rele. Trebuie să le ignori pe cele rele.

Când te faci (mai) mare, vrei să devii...

Când mă fac mai mare, după cum am zis, vreau să devin cea mai bună versiune a mea. Să mă îmbunătățesc în fiecare zi cu câte ceva, mereu să aduc un plus.

De unde te informezi despre ce se întâmplă în societate/domeniile tale de interes?

Majoritatea informațiilor le aflu din online. Nu mă uit foarte des la știrile de la televizor, prefer informații mai puține și de calitate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: