BizRemote by certSIGN Stiri

3 din 10 români renunță la concediu în această vară

25 mai 2020 < 1 min

3 din 10 români renunță la concediu în această vară

Reading Time: < 1 minut

Marea majoritate a românilor fie vor pleca în concediul de vară în destinații din țară, fie nu vor mai pleca deloc

Un studiu realizat de firma de cercetare IRES și dat astăzi publicității a arătat că peste un sfert dintre români vor pleca în vara aceasta în concediu. Dintre aceștia, marea majoritate (aproape 75%) vor alege să își petreacă concediu în țară, 12% vor părăsi țara pentru concediu și zece procente vor pleca și în țară dar și în afară. Cu toate acestea, 3 din 10 români renunță să meargă, în această vară în concediu.

Nu au renunțat la vacanțele din această vară, în proporții mai ridicate, bărbații și tinerii și persoanele cu vârstă de cel mult 50 de ani și nici cele cu studii superioare.  

O altă concluzie interesantă a studiului IRES ne arată ce au făcut românii de la ieșirea din starea de urgență. Astfel, potrivit sondajului, 4 din 10 români au ieșit din localitatea de domiciliu în prima săptămână a stării de alertă. Mai puțin de o tremie și-au vizitat rudele și prietenii cu care nu s-au întâlnit în perioada stării de urgență.  

Potrivit sondajului, 92% dintre români spun că de la intrarea în stare de alertă au purtat măști în spații închise, iar 91% susțin că au respectat regula distanțării sociale în public. Aproape trei sferturi (72%) dintre români cred că revenirea la izolarea la domiciliu ar fi o măsură justificată, dacă numărul cazurilor de infectare cu COVID – 19 ar crește din nou.

Foto: © Artinun Prekmoung | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: