CSR Stiri

400.000 doze de aluminiu reciclate în șase luni

26 ian. 2017 < 1 min

400.000 doze de aluminiu reciclate în șase luni

Reading Time: < 1 minut

Consumatorii români au colectat aproape 400.000 doze de aluminiu în șase luni de la lansarea campaniei „Și mama reciclează!”, organizată la nivel național de Can Pack Recycling cu sprijinul Auchan România.

Timișoara, Pitești, Sibiu, Ploiești, Cluj și București se află în topul localităților în care au fost strânse cele mai mari cantități de doze. Raportat la numărul de aparate din fiecare regiune și volumul de cutii colectate, cei din Banat și Crișana au reciclat cel mai mult în campania „Și mama reciclează!”, cu o medie de aproape 25.000 de doze colectate per magazin în șase luni. Aceștia sunt urmați de munteni (21.000 de doze/ hypermarket), ardeleni (peste 16.000 de doze) și moldoveni (peste 13.000 de doze).

„Indiferent de condițiile din piață care dictează decizia de cumpărare, ceea ce contează este în ce proporție cei care consumă băutură la doză se implică ulterior în procesul de colectare. Cu cât acest procent este mai mare, cu atât putem vorbi de o cultură a reciclării în România și alinierea țării noastre la normele europene de colectare selectivă”, a declarat Dragoș Doru, Director General Can Pack Recycling.

Campania „Și mama reciclează!”, prin care locuitorii din 15 orașe au acces la aparate de colectare a dozelor de aluminiu amplasate în 20 de hypermarket-uri Auchan, continuă până pe 30 iunie 2017. Participanții pot câștiga premii săptămânale, lunare sau instant, își pot reduce valoarea bonurilor de cumpărături la casele de marcat din magazinele în care colectează dozele de aluminiu sau pot dona sumele aferente reciclării Asociației Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts. Informații suplimentare despre campanie „Și mama reciclează!” sunt disponibile pe platforma www.reciclaredoze.ro și pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: