Lifestyle Stiri

45 de ani de Sibiu Jazz Festival

7 oct. 2015 2 min

45 de ani de Sibiu Jazz Festival

Reading Time: 2 minute

Sibiu Jazz Festival va sarbatori anul acesta cea de-a 45-a editie, aducand la Sibiu, in perioada 22-25 octombrie, artisti de renume din lumea jazzului. Parte integranta a Festivalului, Concursul SJF se afla la a 15-a editie si va avea loc in zilele de 19, 20 si 21 octombrie. 

”Saptamana Jazzistica de la Sibiu isi reafirma statutul de cel mai solid brand romanesc printre festivalurile de gen. O asemenea longevitate este rara si reprezinta o adevarata carte de vizita pentru Sibiu. In linii mari, programul va aduce proiecte artistice inedite, variate ca stil si origine etno-culturala”, a declarat Simona Adina Maxim, director executiv al Sibiu Jazz Festival.

Festivalul este deschis de Concursul Sibiu Jazz Festival, care se va desfasura in perioada 19–21 octombrie, la Teatrul Gong.

Joi, 22 octombrie (Teatrul Gong, ora 19:00), publicul se va delecta cu ritmurile groove, aduse de proiectul „Jazz Talks” al trioului elvetian VEIN, si jazzul rafinat al cvartetului contrabasistului italian Niccolò Faraci. 

Seara de vineri, 23 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), debuteaza cu concertul extraordinar al celui mai celebru pianist spaniol de flamenco-jazz: DORANTES, in premiera in Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.

Sambata, 24 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00) vom prezenta un proiect inedit, creat la Sibiu in cadrul proiectului “Jazz Residency”, la care participa muzicieni din Iordania, Moldova si Romania.  Al doilea concert al serii va fi sustinut de Amos Hoffman Quartet (Israel), a carui proiect “Brown Sugar”  este  o  combinatie  electrizanta, in  care  influentele  melodice  si  ritmice orientale se impletesc cu groove-ul american. Seara se incheie in acordul ritmurilor exotice cubaneze: SONEROS DE VERDAD, a doua generatie Buena Vista Social Club, in premiera in Romania; muzica lor este un amestec de son, danzon si jazz, care va incanta publicul.

Ultima seara de festival, duminica, 25 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), il aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache, al carui trio prin muzica sa depaseste granitele clasice ale trioului de jazz. Seara se incheie in acordul ritmurilor africane: Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic), muzica lor se remarca prin exotismul generat de imbinarea muzicii de jazz cu  muzica straveche africana.

Sunt asteptati participanti din Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Braşov, Targu Mureş, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Republica Moldova si Ungaria.

Mai multe informatii despre Festival, puteti gasi accesand site-ul official – www.sibiujazz.eu si pagina de Facebook – www.facebook.com/sibiujazz

Foto: Vein Trio

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: