Management Opinii

7 lucruri pe care le faci la birou și care te fac să pari neprofesionist

26 aug. 2016 2 min

7 lucruri pe care le faci la birou și care te fac să pari neprofesionist

Reading Time: 2 minute

Simți câteodată că atunci când intri într-o cameră oamenii vorbesc despre tine, însă nu într-un mod pozitiv? Există o energie prin birou care îți creează disconfort în momente importante, cum ar fi prezentări sau întâlniri?Și niciodată nu stii de ce?

De Diana Goanță

Dacă da, atunci probabil că ai la muncă unul din cele 7 obiceiuri de mai jos care te fac să pari neprofesionist, fără ca tu să o știi.

Ai obiceiul de a:

Întrerupe oamenii

Nu este nimic mai rău decât cineva care nu știe când este rândul său să vorbească. Denotă o lipsă de respect să intervii peste cineva înainte ca acesta să își termine ideea.

Vorbi prea mult (despre ceva ce nu știi)

Acest obicei merge mână în mână cu cel de a întrerupe persoanele care vorbesc. În general, dacă ai multe de spus, atunci cu siguranță vei dori să vorbești. Însă, dacă ai observat că ai tendința de a ridica vocea – chiar și în momentele în care nu știi un subiect anume – ar fi mai indicat să fii tăcut.

Te plânge

Cu toții suntem obosiți, triști sau nervoși, însă nu toată lumea vocalizează întotdeauna ceea ce simte în fiecare moment al zilei. Nici nu este necesar să se întâmple acest lucru. Renunță la a te plânge la locul de munca, iar colegii tăi îți vor fi cu siguranță recunoscători.

Nu curăța spațiul comun

Nu este frumos să îți lași vasele murdare în bucătăria biroului sau o bucată de hârtie mototolita pe birou. Nu este deloc profesionist și politicos să fii neordonat la birou.

Arăta neîngrijit

Deși multe birouri au adoptat un cod vestimentar „business casual”, acest lucru nu înseamnă că poți sau ar trebui să apari îmbrăcat la birou ca și cum ai fi gata să petreci o zi la plajă. Îmbracă-te bine, chiar dacă te îmbraci casual și fii îngrijit.

Întârzia întotdeauna

În timp ce anumite culturi au o înclinație către a ajunge peste tot cu câteva minute întârziere, din păcate, aceasta nu este o trăsătură care arată atât de bine într-un birou. Încearcă să părăsești biroul cu câteva minute mai devreme pentru a evita momentul în care colegii îți vor arunca niște priviri nu tocmai prietenoase în momentul în care intri în următoarea întâlnire cu o întârziere de cinci minute.

Trimite mesaje încontinuu

Nu ar trebui să trimiți încontinuu mesaje prietenilor, rudelor sau celor dragi în timpul lucrului, indiferent cât de ușor poate fi să faci acest lucru. Oamenii observă aceste lucruri și nimeni nu consideră acest lucru profesional. De asemenea, renunță la a te juca Pokemon GO în birou.

Încearcă să te detașezi puțin și să te uiți la comportamentul tău și dacă ai cel puțin unul din obiceiurile de mai sus, încearcă să te schimbi pentru a nu părea neprofesionist la muncă.

Diana Goanță este Online Marketing Specialist la ABC Human Capital.

Urmăriți și alte articole ale ABC Human Capital aici

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: