fbpx
Companii Stiri

Investitii in Banat

25/06/2014

Investitii in Banat

Compania germana Kromberg & Schubert, producator de componente auto, cu o traditie de peste 110 ani in domeniu si furnizor pentru marcile germane de automobile premium, a decis sa achizitioneze proprietatea inchiriata in ultimii 10 ani de la Solvency Project, in vederea extinderii capacitatii de productie. Proprietatea, in suprafata totala de cca 27.000 mp, include fabrica si un teren, fiind plasate in localitatea Chisineu Cris in judetul Arad. Tranzactia de vanzare-cumparare a fost intermediata de JLL, care a reprezentat proprietarul.

In prezent , Kromberg & Schubert opereaza patru centre in vestul si centrul Romaniei (Sibiu, Medias, Timisoara si Chisineu Cris). Fabricile lor produc sisteme electrice de inalta calitate pentru industria de automobile. In timpul activitatii in Romania, compania a contribuit la dezvoltarea comunitatilor locale, prin investitii financiare, logistice si umane, generand noi locuri de munca si oferind instruire si conditii de lucru occidentale pentru angajati.

Cristina Pop, directoarea departamentului industrial al JLL si responsabila pentru incheierea aceastei tranzactii, spune ca “proximitatea fata de coridoarele pan-europene, precum si existenta inginerilor si a muncitorilor inalt calificati in regiunea de Vest a Romaniei constituie argumente solide pentru companiile de productie straine, precum si pentru investitori pentru extinderea activitatii in Romania. Aceasta tranzactie demonstreaza increderea companiei germane in potentialul pe termen lung al pietei industriale romanesti si al pietei fortei de munca si ne asteptam la intrarea unor noi jucatori in perioada urmatoare. Suntem in prezent in discutii cu alte companii care exploreaza aceasta posibilitate.”

Reprezentantii companiei Kromberg & Schubert sunt foarte multumiti de performantele productive obtinute in Romania de-a lungul anilor, asa ca au decis sa isi stabileasca permanent operatiunile lor in Chisineu Cris, pentru a suplimenta capacitatile actuale de productie. “Faptul ca dispun deja  de angajati instruiti si infrastructura dezvoltata si adaptata nevoilor lor, a constituit argumentul forte pentru cumpararea proprietatii actuale, in locul schimbarii amplasamentului”, a mai spus Cristina Pop.

Kromberg & Schubert constituie o poveste de succes, care se intinde pe mai mult de 110 ani de a lungul istoriei. Paul Kromberg si Schubert Ernst au infiintat compania in Barmen in 1902 (acum Wuppertal). Avand un numar de 26.000 de angajati in peste 30 de locatii in lume, Kromberg & Schubert este astazi unul dintre liderii mondiali in furnizarea de sisteme electrice, cabluri si componente plastice  pentru industria de automobile.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE