Companii Digital Stiri

800 de noi resurse digitale educaționale pe platforma Digitaliada

6 mart. 2020 3 min

800 de noi resurse digitale educaționale pe platforma Digitaliada

Reading Time: 3 minute

Orice școală din mediul urban sau rural care își propune să introducă metode digitale de predare poate găsi pe Digitaliada atât indicații tehnice pentru crearea unui laborator digital, cât și resurse utile pentru profesorii care doresc să introducă digitalul în metodele lor de predare.

Fundația Orange anunță adăugarea din luna martie a peste 800 de noi materiale educaționale în limba română pe platforma națională Digitaliada. Noile materiale sunt create pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor pentru învățământul gimnazial și pot fi folosite gratuit atât de către profesori, la clasă, cât și de către copii, pentru auto-evaluare.

Profesorii Digitaliada au creat 131 de teste și evaluări semestriale în format digital, dezvoltate cu ajutorul aplicațiilor Kahoot!, Quizizz și Socrative. Totodată, au fost create 123 de probleme de matematică pentru ciclul gimnazial, demonstrate cu ajutorul aplicației GeoGebra, pentru a fi utilizate în al doilea semestrul din anul școlar 2019-2020. Iar în cadrul platformei de Learning Management System „Învățare și Testare online” Digitaliada, au fost adăugate 550 noi exerciții de matematică, pe diferite grade de dificultate pentru ciclul gimnazial.

Toate materialele dezvoltate de profesorii Digitaliada, sub coordonarea expertului educațional Adina Roșca, au fost aplicate deja la clasă, în cele 50 de școli Digitaliada și le oferă elevilor posibilitatea unei abordări graduale în învățarea matematicii.  

„Profesorii Digitaliada creează și publică în fiecare semestru noi resurse digitale, pe care le împărtășim în mod gratuit pe platforma proiectului. Invităm profesori, elevi și părinți din toată țara pe Digitaliada pentru a descoperi instrumentele digitale ce li se potrivesc materiei și anului de studiu în care sunt și în cea mai noua secțiune – „Învățare și testare online”, pentru un mod interactiv de predare, evaluare și testare, ce funcționează cu succes deja în peste 100 de școli”, spune Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Aceste materiale digitale nou create completează hub-ul digital educațional de pe Digitaliada, constituit din: 25 de tutoriale video pentru predarea matematicii, cu ajutorul aplicației GeoGebra, 101 proiecte didactice pentru predarea Matematicii și Informaticii la gimnaziu, Ghidul Școlii Digitale care conține recomandări bazate pe experiența acumulată în cadrul programului Digitaliada în perioada 2016-2019, Ghid de utilizare a Tablei interactive care conține îndrumări pentru profesori privind utilizarea tablei interactive în școală, 8 ghiduri pentru predarea matematicii și informaticii și TIC cu ajutorul metodelor digitale la clasele de gimnaziu, 224 teste în format digital pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor din ciclul primar și gimnazial dezvoltate folosind aplicațiile Kahoot!, Quizizz și Socrative, 150 de evaluări semestriale în format digital pentru orele de matematică pentru ciclul gimnazial dezvoltate în aplicațiile Kahoot!, Quizizz și Socrative și 400 de exerciții de matematică, 82 de lecții și 100 de probleme de matematică demonstrate în GeoGebra, ce pot fi parcurse în cadrul platformei de Learning Management System „Învățare și Testare online”.

Pentru anul școlar 2019-2020, echipa Digitaliada recomandă 35 de aplicații digitale gratuite. Acestea urmăresc dezvoltarea gândirii algoritmice, prin aplicațiile de TIC, și dezvoltarea creativității și a înțelegerii logice prin aplicațiile de matematică.

Programul Digitaliada, lansat în 2016, susține utilizarea instrumentelor digitale moderne în predarea disciplinelor Matematică și TIC. La nivel național, prin platformă, sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare. În plus, la nivel rural, 50 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente și conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică.

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: