Stiri

Centru de vaccinare drive through în Piața Constituției

27/04/2021 2 min read

Centru de vaccinare drive through în Piața Constituției

Reading Time: 2 minute

Nicușor Dan, primarul Capitalei a declarat marți în ședința Consiliului General al Municipiului București că în această săptămână va fi deschis centrul de vaccinare drive through din Piața Constituției.

Update: Amplasarea centrului de vaccinare în Piața Constituției a fost aprobată.

Hotărârea a fost adoptată cu 52 de voturi pentru şi două împotrivă.

Până în 12 septembrie, o parte corespunzătoare a 240 de locuri de parcare , poate fi utilizată temporar pentru organizarea centrului de vaccinare de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Centrul care va fi înfiinţat va avea patru puncte de vaccinare.

La acest centru de vaccinare se vor putea imuniza persoane direct din mașină fără programare prealabilă.

Parcarea din Piața Constituției, folosită pentru accesul în acest centru de vaccinare

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Toate cheltuielile legate de organizarea şi funcționarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilități, cablări, branşamente şi alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Pentru aceasta au fost supuse votului în Consiliul General al Municipiului București.

La celelalte centre de vaccinare de același tip, deschise la Deva și Cluj-Napoca s-a folosit serul de la Pfizer.

Prefectul Capitalei a afirmat la finalul săptămânii trecute că s-ar putea renunța la masca în spații publice, dacă bucureștenii s-ar vaccina în proporție de minim 50%.

Photo 183834449 © Cateyeperspective | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă